Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Outdoor Uzgoj >> Content

Ono što raste u ilovače Sand

? Sadrže mješavinu pijeska, gline i mulja , pjeskovita ilovača pruža dobru drenažu , lakše je do te osigurati više hranjivih tvari nego pjeskovitog , muljevitog tla i glinenim tlima . Međutim , nije sve bilje raste dobro u pješčanoj ilovača i sadnju pogrešne vrste u pogrešnu tlu može čarolija katastrofa za biljke . Znajući što raste u pješčanoj ilovača je vaš prvi korak u odlučivanju što posaditi na tom području . Stabla

Razne vrsta bora , Soft Maple , med bagrem , Cottonwood , vrbe i duglazije će rasti u široku lepezu tla uključujući pješčana ilovača . Osim stabala , nekoliko grmova će napredovati na pješčanu ilovača . Rose , ruj , kozja krv , kestenjaste i smreka suneke od grmlja možete uspješno rastu u pješčanoj ilovača .

Biljke i cvijeće

Većina vrtlara ne misliti pješčana ilovača kao dobar tip tla za sadnju cvijeća . To jednostavno nijeslučaj s mnogim vrstama biljaka . Kaktusi su jedan od najčešćih biljaka koje vole dobro drenirana pješčana ilovača na druge vrste tla . Međutim , kaktusi su jedva jedine biljke koje uživaju pješčana ilovača . Gladiola , raznih ljiljan, amarilis , hostas i šarenice su samo nekoliko vrsta biljaka koje će živjeti dug i sretan život u pješčanoj ilovača .

Voće i povrće
< p > Estetski vegetacija nijejedina vrsta biljaka koje mogu rasti u pješčanim ilovasta mjestima . Nekoliko usjevi i voće i povrće će rasti sasvim u redu u pjeskovitu ilovaču , ako su dobili pravu količinu sunca i vode . Nekoliko voća i povrća koje možete posaditi u pjeskovitu ilovaču su kupine , borovnice , jagode , rajčica, zelena salata i paprika .

Bilje i začini

dobra mješavina od pjeskovita ilovača raste široku lepezu bilja koje možete koristiti za kuhanje, alternativne medicine i prirodnog deratizacije . Dobra drenaža jeglavni aspekt uspješno biljka raste što daje pjeskovita ilovača prednost u odnosu na druge vrste tla . Melisa, kadulja , bosiljak , horehound , lavanda i majčina dušica , samo suneke od biljaka i začina koji rastu u pješčanoj ilovača .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/outdoor-growing/1016110535.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.