Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Outdoor Uzgoj >> Content

Najbolje vrijeme za Transplant paprati

paprati se obično povezuju s vlažnim, sjenovitim sredinama , ali oni su kolonizirali raznih staništa . Više od 300 milijuna godina , ova skupina biljaka reproducira spora , a ne sjeme . Paprati također imaju prave korijene i lista vene, odsutne u više primitivnih biljaka kao što su mahovina . Presađivanje je prilično jednostavan , jer korijen sustavi su vlaknasti i kompaktan , alinajbolje vrijeme ovisi o klimi i području zemlje . O paprati

paprati imaju lišće zove pahulje da razvijem iz središnje rastuće točke ili od širenja rizoma . U listovi često su podijeljeni u lecima , daje tipičnu " paprat " tekstura , ali također mogu biti jednostavne ovala . Spore se prenose na donje strane lišća i šire ih vjetar . Svako može nicati u malom , beznačajnom biljka zoveprothallium koji je obično manji od 1/4 inča naći i proizvodi oba jaja i sperme . Oplođena jajašca rastu u nove nose spore paprati .
Presađivanje paprati

Očuvanje koliko korijenski sustav moguće jenajvažniji faktor u presađivanje bilo biljku . To je lakše akopaprat je mali , ali čak i velike paprati može uspješno premjestiti ako su neki od lišća uklonjene kako bi se smanjili gubitak vode .

Dig oko i ispod paprati 6 do 12 cm od tjemena , mjesto gdje su listovi nicati . Podignite loptu korijena pažljivo, to podupire rukama . Postavite paprat u rupu malo veću od korijena loptu i čvrsto tlo oko njega . Voda dobro .
Kad presaditi

U hladnim zimskim područja , proljeće jenajbolje vrijeme za transplantaciju , neposredno prije nego su pahulje razviti kako bi se izbjeglo ih drobljenje . Uz njega, međutim , možete ih premjestiti kasnije , još na ljeto . Kada je vrijeme toplo , presaditi na oblačan dan ili navečer , pobrinitepaprat i zali prije i nakon što se kreće , i hlad za neko vrijeme s kutija ili drugog zaklona .

U toplijim područjima , najbolje vrijeme da se presele paprati je u padu . Korijenje će dobitihead start na raste , a vi možete ukloniti sve stare pahulje bi se napravilo mjesta za novi rast proljeće . Rano proljeće je također moguće .
Aftercare

Uvjerite korijeni vašeg paprati ostati vlažne za prvu sezonu nakon presađivanja . Korijeni su uvijek izgubili tijekom procesa ibiljka je više osjetljiva na sušu u to vrijeme . Možete primijeniti pola snage tekuće gnojivo kao pahulje odvijaju u proljeće , koristeći uravnotežen formulu kao što su 10-10-10 .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/outdoor-growing/1016110689.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.