Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Outdoor Uzgoj >> Content

Voće koje koriste životinje kako bi rastjerala svoje sjeme

Flora i fauna imaju simbiozi kada je u pitanju pomoć produži postojanje onih drugih . Životinje su instrumentalne u širenju broja plodova po nesvjesno raspršivanje sjemenki kroz probavni sustav , kroz svoje ponašanje i kroz matere lukavosti . Bilo ptica , sisavaca i reptila , svaka vrsta osim nekih kukaca igra važnu ulogu u širenju voćne sjemenke . Mesnate Voće

životinje često su nagrađeni za širenje sjemena kao oni ići o svom svakodnevnom hrane krmiva . Mesnate plodove posebno su privlačni za mnoge vrste, kao što su željno konzumirati slatko središte takvog voća kao jabuka , smokve i dragun . Prolazeći kroz probavni sustav životinje jevažna komponenta potomaka klijanja procesa . Ono što se ne konzumira i protjeran je odbačena ukorijeni gdjesjemenke zemljišta , prema Steve Baskauf , dr.sc.

Matice

Vjeverice su poznati sjeme gnojiva kao što su snažno prenose svoju zalihu oraha s jednog mjesta na drugo . Ove intenzivne Dobavljači hrane skriti svoje matice u toliko različitih mjesta koja su uvijek zaboraviti gdje su ostavili neki , koji omogućuje vanjske ljuske rušenja tijekom vremena i sjemenki ukorijeni , kaže Baskauf .

zakačen voće

Majka Priroda je smislio savršen velevažnim za one plodove koje su ili neprivlačno u boje i okusa ili koje nisu dio prehrambenih potreba za životinje . Hooked vrste su dizajnirani uhvatiti na krzno ili staviti na dijelovima tijela koji se mora ili biti uzdrmano ili ostruže od strane prijevoznika . Neki od tih kuka može postati neugodan za životinje kad se ubace u svojoj koži ili između svojih prstiju .
Attraction

Iako su sve životinjske vrste imaju ulogu osipanja ,tip i privlačnost određenog voća određuje koje životinje širiti koji je sjeme . Prema sjeme stranice , lisice su pristran maline , dok kosovi vole jagode . Trava sjeme jemiljenik miševa , a slonovi jedu samo o ništa . Mravi igraju važnu ulogu koju donosi male sjemenke underground na svoja gnijezda , što ubrzava klijavost pokretanjem procesa ispod površine tla . Čak iinače ekološki štetna navika omogućuje ljudima da sudjeluju u širenju sjemena kadajezgra ili pit je bacio u grmlje .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/outdoor-growing/1016110813.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.