Čvrsta oblika dušika da biljke mogu potrajati i do

Biljke trebaju dušik za energiju . To im omogućuje da koriste ugljikohidrata i proizvodnju proteina . Kad biljke rastu , oni ukloniti dušik iz tla putem svojih korijena , tako da je potrebno dodati više dušika svake godine . Gnojiva sadrže dušik se u čvrstim i tekućim oblicima , i to tako da organski izmjene koje doprinose dušik na tlu . Biljke se također koristiti dušika koji je prisutan u zraku . Procesna

Biljke zauzimaju dušik koji je otopljen u vodi , kada su apsorbiraju vodu preko svojih korijena i korijen dlake . Kada se kruti izvori dušika su primijenjene na tlu - suho lišće , na primjer -microlife tla obrađuje dušik u obliku biljke može potrajati , poput nitrata i amonijaka . Nitrati jednostavno kretanje vlage u tlu , dok se amonijev ion imaju tendenciju da se drže glinenih čestica .
Nusprodukata

Gnoj iz mliječnih krava, kokoši , koze , ljame i sličnih životinja je zajednički izvor za dodavanje čvrstog dušika na tlo . Polja nusprodukti kao što su mljeveni - up cornstalks i druge ostatke nakon usjeva se bere dodati dušika kada se primjenjuje na tlu . Kompost je napravio od uginulih biljaka i biljnih dodaci uključuje dušik te biljke zauzeo iz tla .

Pokriti usjevi

Sadnja pokriti usjevi u jesen koja će se obrađuje u tlo u rano proljeće je još jedan način za dodavanje solidnu dušik u tlo . Mahunarke poput bobom , terenskih ili zimskih graška, dlakave ili zajedničkom grahorice i inkarnatki fix dušika iz atmosfere , formiranje kvržica na svojim korijenima . Kad su se okrenuli ispod i propadanja ,dušik se oslobađa za usjeve što biljka .
Amonijev nitrat

amonijev nitrat dolazi u granula i najčešće se koristi kao poljoprivredna gnojiva , iako također jesastojak u peletiranih gnojiva formulirano za dom vrt . Ona ima 34 -postotni udio dušika . Pospite ga na površinu tla i koristiti kultivator ili vrtne grablje da ga ispočetka u. Voda područje nakon nanošenja . Amonijev nitrat jeomiljen solidan izvor dušika za citrusa .

Ostali izvori

nusprodukt koksara , koja uklanjanje amonijaka iz ugljena pomoću sumporne kiseline , amonijev sulfat solidan izvor dušika koji je 21 posto dušika . Ostali izvori čvrste dušika za biljke uključuju ureja , 46 posto dušika ; kalcijev nitrat , 15,5 posto dušik ; i Cal - Nitro ,mješavina kalcijeva nitrata i amonijeva nitrata , što je 26 posto dušika .

Kako se mijenja i dopunjuje tla s ugljenom

ugljen sadrži fosfor , kalij i vapno , a može bitijeftin način da se promijeni pH tla , što je više alkalna . U principu , tla u istočnom dijelu SAD-a treba vapno , dok je tlo na Srednjem zapadu ima adekvatnu vapna . Tlo u zapadnom SAD-u varira po po

Více >