Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Outdoor Uzgoj >> Content

Uloge Alge

Alge su mali organizmi koji žive u morskom okolišu i koriste emisije ugljičnog dioksida za energiju . Alge dolaze u različitim bojama , od crne do svijetlo zelene . Alge su vrlo prilagodljiva i osim što žive u vodi , oni lako mogu staništu i kolonizirati zemlju i organske površine . Alge Organizam

Alge suskupina vrsta koje se sastoje od jednostavnih multi- stanični ili uni - staničnih organizama sposobnih za stvaranje vlastite energije . Ove vrste nalaze se u cijeloj različitim dijelovima svijeta . Njihov glavni izbor staništa jepovršina od otvorenih vodenih površina .
Bio- geološko Uloga

Alge se smatra jednim od ključnih organizama koji prvi postojala kada počeo život na zemlji . Fosilni zapisi pokazuju da su alge postojala na zemlji za više od tri milijuna godina. Znanstvenici vjeruju da su alge uvjetom zahtjeve kisika za život postoji na zemlji . Zbog svoje uloge u mnogim različitim kemijskim procesima , alge utjecati na ukupnu globalnu klimu . Srpski

ulogu u Oxygen proizvodnje

Alge proći fotosintezu na vrlo visokom stopom . Fotosinteza jeproces u kojemorganizam pretvara toplinsku energiju iz Sunca u kemijsku energiju , a također proizvode kisik . Ugljični dioksid je jedan od glavnih spojeva povezanih s globalnim zatopljenjem . Alge konzumirati velike količine ugljičnog dioksida iz zraka i otpuštanje kisika natrag u okoliš .
Ekološku ulogu

Alge se smatraizvor hrane za mnoge mikroorganizme i ribe podjednako . Pojedini organizmi koji održavaju ekološku ravnotežu mora i zemlje zahtijevaju alge da se zadrži , a također raste . Mnoge manje vrsta riba koriste alge kao izvor hrane, a također pomažu u ga distribuira diljem drugim područjima mora . Također ,smjesa alge i gljive stvoriti hrane šarka zove Lichen . Lichen jeizvor hrane za mnoge kukce i kopnenih životinja .

Overgrowth

cvjetanje mora, koji subrzo nakupljanje algi unutar određene regije , može uzrokovati toksične učinci na vodene životinje . Ova neravnoteža je ponekad zbog ljudskih stvari , kao što su istjecanja otpadne vode u jezeru ili rijeci .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/outdoor-growing/1016110929.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.