Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Outdoor Uzgoj >> Content

Da li gume malča Chips stop Weeds

? Guma malč je jedna od mnogih opcija za čuvanje korov dolje u pejsažima i vrtovima . To je napravio brušenjem stare auto gume . Ponekadgume malč je obojan svijetle boje poput žute , plave, crvene , narančaste i bijele . Iako gume malča je obično skuplji od drugih vrsta malča , to traje znatno duže i podržava recikliranje rabljene gume . Korova

Gumeni malč ne daju kontrolu korova . To ne eliminirati ili spriječiti sve korov , ali smanjuje njihov rast i smanjuje broj korova koje rastu gdje god da se nalazi . Guma malč je jednako učinkovit kao i većina drugih oblika malča ili tla obloge , kao što su drvo čips ili šljunka . Koristi se u kombinaciji s plastične folije , guma malč može pružiti mnogo godina gotovo potpunu kontrolu korova . Plastična folija stavljena pod malč spriječava korov ili sjeme koje je možda u tlu raste , agume malč čuva novo sjeme od postizanja tlo ili navijali .

Prednosti
< br >

u odnosu na druge vrste malča , gume malč nudi kontinuiranu kontrolu korova . Organski malčevi kraju rade svoj put u tlo ili su oprani kišom ili prskalice . Oni moraju se uzimati redovito , otprilike svakih šest mjeseci u prosjeku . Kao što ti malčevi nestaju , oni ostavljaju prostor za korov ukorijeni . Gumeni malč ostaje na mjestu . To ne oprati ili potonuti u tlo . Također ne raspasti , pakorova ona pruža je konstantna .
Sigurnost

Guma malč nije toliko siguran u krajolik ili biljaka kao i mnogi druge vrste malčeva . Ivericu malč , na primjer , daje za biljke hranjive tvari kao što je apsorbiran u tlo . Gumeni malč može namočiti otrovnih kemikalija u tlo što polako razbija . To može uzrokovati visoke razine cinka u tlu . Gume malč može držati podalje korov , ali to također može ubiti poželjne biljke i cvijeće , ako se previše cinka nakuplja u vrtu . Također je zapaljiv igume malč požara može biti teško ugasiti .
Koristi

Gumeni malč se obično koristi u igri, i da bi korov dolje i pružiti nježan , fleksibilan play površine . Ona upija utjecaje i , zaštitne skokova i padova . Guma malč je također popularna u sprečavanju kukolj od pojavljivanja u neplodnim područjima krajolika . Zbog može namočiti kemikalija , gume malč je bolje prilagođen za područja u kojima nema biljke se uzgajaju nego za plasman u cvjetnjaka i vrtova .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/outdoor-growing/1016111132.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.