Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> biljni Osnove >> Content

Koliko dugo može Trnje rasti biti

? Neke biljke smrde . Drugi okus strašno . Drugi, pak, uzrokuje bolove jer su prekriveni dugim, oštrim trnjem . Trnje na neke biljke su toliko maleni da ne morate čak ih vidjeti dok ih ne osjećaju , dok druge biljke imaju trnje koje su nekoliko centimetara i vrlo su vidljive golim okom . Thorn bilo koje drugo ime

Trnje se definira kao ukočenih projekcijama koje završavaju u jednu točku i izlaze iz bilo kojeg dijela biljke . Oni mogu biti ravna ili zakrivljena , ali oni ne mogu biti mekana - čak i ako su oštri na vrhu . Trnje ponekad nazivaju bodlje , aliopćeprihvaćena definicija botanički trn je da je" vrlo kratka, tvrda , golo grana ili stabljike s oštrim vrhom , " prema " Webster New World College Dictionary . " Trnje od ruže su zapravo trnje na ružama , koje proizlaze iz unutarnjeg drva proizlazi
Thorny Situacija

Trnje - . Uz prekršaj mirisa i gorkog okusa - - susredstva obrane za mnoge biljke , iako je to za raspravu je li trnje zapravo odvratiti gladnih predatora . Na primjer , žirafe afričkog Savanna koristiti svoje duge, spretan , jezikom lizati daleko lišće koje rastu na trnovitim stablima . Što trnovit biljke može odvratiti , međutim , su male životinje poput zečeva ili čak i veće životinje kao što su ljudska uljezi . Ako je to slučaj ,dom vrtlar će vjerojatno želite odabrati biljke koje imaju najduži i najoštriji trnje moguće .
Matter of Size

honeylocust ( Gleditsia triacanthos ) ima crnu koru i zanimljivo krivudao grančice , ali daleko je njegova obilježje je njegove duge trnje . Trnje , koja može narasti i do 20 centimetara dug prema Floridata , strše s grana i debla . Glavni razlog ovog stabla je trnje su tako dugo je zato što su razgranate, što znači da oni vrsta stog se jedni na druge . Većina drugih trnovit biljke imaju jednog ili dva kraka trnje . Honeylocust je jednogodišnja u US Department of Agriculture bilja srčanost zone 4 do 9 , a brzo rastu u punom suncu i na vlažnom tlu .
Bodljikav Plant

Među biljkama koje imaju jednu ili dvostruko trnje ,bagrem ( Acacia spp. . ) stabla ističu kako imajunajduže . Krovna trn bagrema ( Bagrem tortilis ) posebno jenajduža , koja raste ravno i zakačen za 3 cm u dužinu . Grane stabla su korišteni za izradu kaveza i zapreke u Africi , prema Sveučilištu Purdue . Kišobran grabova stabla rastu u suhim, vrućim i sušnim regijama Bliskog Istoka i Afrike . Mnogi od Acacias , međutim , rastu u Sjedinjenim Američkim Državama . Bijeli glog bagrema ( Bagrem constricta ) je dobila ime po svojim inča duge , bijele trnja . Grm prikazuje svijetle žute cvjetove i uspijeva u suhim, sušnim uvjetima u USDA zonama od 7 do 11 godina. Mnogi akacije imati značajne trnje i mnogi od približne 800 vrsta raste u SAD-u . Drugi stablo s jednog, 3 - inčni - duge trnja jecockspur trn ( Crataegus crus - galli ) . Ovo stablo je jednogodišnja u USDA zone 3 do 7 i uspijeva u punom suncu , au prosjeku se dobro odvodnjavanje tla .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/plant-basics/1016026584.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.