Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> biljni Osnove >> Content

Da li Green Ivy Imati rese Margin

? Ivies su penjanje ili prateći biljke sa sjajnom , zimzelena ostavlja porijeklom mnogo umjerenoj svijetu . Iako je vjerojatno najčešće misli u vezi sa svojim penjačkim sposobnostima -pojam Ivy League što nas misle trezvenog faksu zgrada ukrašene trakama u priloženom bršljan - oni su također pronašli popularna koristiti kao pokrovnost , osobito u osjenčana područja . Američki Ivy društvo razlikuje među devet različitih vrsta bršljana lišća prema Pierot sustava , u rasponu od šarolik da srcoliki i " ludilo ". Svi pravi ivies , međutim, rese lišće u jednoj fazi rasta i ne rese lišća u drugu. Fenofaze

True ivies imaju dvije faze rasta, maloljetnika, tijekom kojegbiljka penje i budale, i zrelu fazu kad su do vrha na podršci i odvesti na više grmolikih izgledu . Prema University of California u Davisu , ivies od Hedera roda općenito proizvode tamno - zeleno , trolatičnih ostavlja do 12 cm dugo u njihovom maloljetnom fazi , koja može trajati 10 ili više godina , i jajoliki do dijamant u obliku lišća do 6 cm u ne- penjačkog odraslom stadiju rasta .
bršljan

zajedničko bršljan ( Hedera helix ) , kao Missouri Botanički vrt bilješke , je tijekom svog maloljetnog koraku 4- inča , tamno zeleno lišće s tri do pet latica smještenim na ne - cvjetnice stabala , i kao odrasla osoba, ne rese , srcoliki listovi na nozi koji cvijet u jesen . Hardy je u američko ministarstvo poljoprivrede biljka srčanost zone 4 do 9 , bršljan može biti vrlo invazivna , i to toliko da su određeni pravni odnosi na to kao " štetnih korova " i apelirati na korištenje neinvazivne alternative .
Persian Ivy

omiljeni pokrovnost , perzijski bršljan ( Hedera colchica ) , jednogodišnja u USDA zone 6 ipak 9 , također će se popeti na 40 metara . Je kultivar Bullock srce ( Hedera colchica " dentatom Variegata " ) ima najveće listove ivies u Hedera roda . Njegova velika , maloljetni Listovi su između 3 i 7 cm širine i 10 cm dugo i imaju malo nazubljeni uzorak koji ponekad izgleda kao režnjeva , iako su listovi su bliži obliku srca nego bilo što drugo . Bullock je srce bršljan raste u oba sunca i hlada na raznim tipovima tla .
Alžirski Ivy

alžirski bršljan ( Hedera algeriensis ) je jednogodišnja zima u USDA zone 7b i gore . Također poznat kao Kanari bršljan ( Hedera canariensis ) , njegova maloljetna oblik ima 5 - do 8 - inčnim rese lišća koje su široko razmaknutim uz prateći , drvenaste stabljike . Unatoč svojim ograničenim hladno srčanost , to jerelativno tolerantna biljka , raste u oba sunca i hlada . To također može biti invazivna , neka vam bude ograničena .
Boston Ivy

Iako nijeistina bršljan , Boston bršljan ( Parthenocissus tricuspidata ) jepenjanje loze koja je široko svedeni na s ostatkom biljke u ovim imenom . To je jednogodišnja u USDA zone 4 do 9 , i da će rasti u oba sunca i hlada , iako se prikazuje bolje pasti boju na suncu . Listovi su nešto veliko , između 4 i 8 inča preko , i obično imaju tri latice , iako se ponekad pojavljuju kao supstancu ostavlja s tri umjesto letaka .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/plant-basics/1016026647.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.