Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> biljni Osnove >> Content

Najbolje vrste Tall Vlasulje za južnu Kaliforniju

Tall vlasulje ( Festuca arundinacea ) jesuper - sezona trava , koja ostaje zelena tijekom zime i teži da odlaze u ljeto . Tall vlasulje jeiznimka među kul - sezona trave i da će rasti dobro u južnoj Kaliforniji . Razlike među nedavno izdao visokih vlasulje ledina kultivara su toliko mali da je nemoguće sa sigurnošću reći koje je u ukupnom poretkunajbolji. Trava i klimatske

US Ministarstvo poljoprivrede biljka raste srčanost zone , na temelju prosječne godišnje minimalne zimske temperature , imaju manje značenje za ledina trave nego za cvjetnica . Cool - sezona trava , prilagođen sjevernim dijelovima SAD-a , u pravilu su zeleni u hladnije vrijeme i razvijati se na temperaturama od 65 do 75 stupnjeva celzijusa . Toplo - sezone trave, adaptirani u toplije krajeve , kao što su temperatura između 80 i 95 F. USDA dalje dijeli cool i tople zone u vlažnim i suhim klimama . Southern California , koji se nalazi uglavnom u USDA bilja srčanost zone 9 i 10 , je u toplom - suhe trave zoni . Tall vlasulje ,najčešći travnjak trave u Kaliforniji , ostaje zelena tijekom zime i tolerira vrućine i suše na suncu.
Tall vlasulje Povijest

Grubo - teksturom " Kentucky - 31 " i " Alta ", najbolje uzgaja za životinjskog ubirati , zasadili su kao travnjake već više od 50 godina, iako su proizvodili slabe trke . U 1970-ih i 1980-ih godina , razvila horticulturalists fino teksturom , guste hibride koji je dao travnjacima cjelogodišnje boju . Ove ledina sorte uključene " Rebel ", " Houndog ", " Falcon ", " Adventure " i "olimpijski . " U godinama koje su uslijedile , horticulturalists pušten rezultate hibridnih sorti . Danas ćete se susresti sa " Rebel unaprijed, " " Rebel IV " ili " Rebel ekstremni. " Poboljšani hibridi izvornih sorti pokazuju iste temeljne osobine .
University of California Testovi < br >

u kasnim 1980-ih ,University of California, Riverside, testirali 38 vrsta trke tipa visokih fescues u UC South Coast Field kolodvor u Irvineu, oko 40 kilometara južno od Los Angelesa . Na 1-9 ljestvici , najbolji ukupni rezultati za prvih 10 visokih vlasulje ledina kultivara održava na rezanje visine od 3 /4 do 1 1/2 inča su " Falcon " na 6,8 , nakon čega slijedi " Rebel " 6.7 i " Houndog , " 6.6 . UC istraživači kažu da razlike među najboljih sorti u ovoj cjelokupnoj ocjeni i ocjene drugih osobina su statistički beznačajna .
Gustoća i boja

Na ljestvici gustoće od 1 do 9 sa 9 jenajgušće trave , UC istraživači zaključili su tri najbolje sorte su " avantura " sušno ", " Apache ", " Houndog " i " Jaguar ". Sve zabio osam . na skali boja od 1-9 sa 9 budenajtamnije zelena , tri najbolje sorte su " Jaguar " , na 7,3 i " avantura " i "olimpijski " i 7 .
otpornost na bolesti i korova

Najbolji ledina kultivara za otpor gljivična oboljenja hrđe bilo " Alta ", " Clemfine " i " Houndog . " Sorte s sposobnost da se odupre invazije s crabgrass i ostalih korova širokog kad kose se na visini od 3/4 inča i 1 1/2 inča su " Falcon , " buntovnik " i " Houndog . "


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/plant-basics/1016026683.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.