Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> biljni Osnove >> Content

Ružičasti zimzelen Činjenice

porijeklom iz Madagaskara ,ružičasta zimzelen ( Catharanthus roseus ) biljni proizvodi bijele i ružičaste cvjetove i cvate u toplije klime . Sub - grm biljka često se koristi za ukrasne svrhe na vrtnih zidova i što pokrovnost , asok odstabljika ružičastom zimzelen se koriste u medicinske svrhe . Plant

Rosy zimzelen ,član Apocynaceae biljka obitelji , također poznato kao Madagaskar zimzelen i rta zimzelen . Biljka je slična zajedničkom zimzelen (Vinca ) samo ružičasta zimzelen može preživjeti na višim temperaturama . Uzgoj do 3 metra s grmolike izgledu , lišće rumenih zimzelen su zeleni i sjajni , a cvjetovi su bijele do tamno ružičasta , ili često kombinacija to dvoje . Neke vrste rastu više prema gore, dok su drugi puzati blizu tla .
Uzgoj

višegodišnja biljka , ružičasta zimzelen dobro raste u toplijim podnebljima i američko ministarstvo poljoprivrede postrojenja srčanost zone 9-11 . Većina rumeni zimzelen biljke se uzgajaju iz sjemena , alibiljka može sama reseed . Nakon što su se sadnice proklijala , zadržati tlo oko mladih biljaka vlažnim . Gnojenje ružičastu zimzelen je opcija , ali to je korisno kada biljke su mladi . Biljka raste najbolje u punom sunca i dobro drenirano tlo . Budite oprezni da ne pretjerate s vodom zrele biljke . Ružičasti zimzelen biljke proizvode cvijeće u proljeće i jesen .
Harvest

Rosy zimzelen se uzgaja u komercijalne svrhe u Africi , Australiji, Indiji i južnoj Europi za uporabu u alternativna medicina . Stabljika biljke su izrezali izdvojiti mliječno tvar koristi za liječenje dijabetesa , astme, menstrualne probleme , visoki krvni tlak i različite vrste raka . Međutim ,ružičasta zimzeleni ne treba gutati ljudi ili životinja , jer je vrlo otrovna . Kad cvjetovi cvatu , oni će, naravno otpadaju , tako da nema potrebe za deadheading .
Koristi

U SAD-u , ružičasta zimzelen se koristi uglavnom za ukrasne svrhe . Određene vrste biljke , kao što su " tepih" raste nisko na zemlju i čini za dobru pokrovnost . Većina sorti ružičastom zimzelen će se širiti , i što jedobro visi biljka ilizidni pokrov biljka . Kemikalije se izdvajaju iz ružičastom zimzelen napraviti vinkristin i vinblastin u borbi protiv raka droge, koje se koriste za borbu protiv leukemije .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/plant-basics/1016026722.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.