Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> biljni Osnove >> Content

Različite sorte Kaktusi i Succulents

sukulentnih biljaka koji spremaju vodu u svoje stabljike , lišća ili korijenja raste u sušnim područjima Starog i Novog svjetova . Mnogi različitih biljnih obitelji su se s ovom strategijom proživljavamo sušu , a tu su i tisuće sočne biljke . Budući da postoji toliko kaktusi , sočan biljke obično neformalno podijeljena u kaktusima i onda sukulenti osim kaktusa . Više od 40 biljnih obitelji s više od 9.000 vrsta biljaka su osim kaktusa sukulenti . Kaktusi

biljka obitelji kaktusa je porijeklom iz Sjeverne i Južne Amerike , a sadrži oko 2.500 vrsta . Biljke nemaju prave listove , ali su sočne stabljike u obliku vesla, bačve , kolumne, globusa i šipkama . Većina ima kralježnice klastera koji proizlaze iz rasta točaka zvanih areoles raspoređeni dužstabljike , a bodlje su mislili da se mijenjati lišće . Kaktusi se uzgajaju u cijelom svijetu kao kontejnerskih biljaka . Mnogi kaktusi rastu na otvorenom u US Department of Agriculture bilja srčanost zone 8 do 11 , ali postoje neki koji preživljavaju na otvorenom, u USDA zonama 2 i 3 . Neki se obično uzgajaju kaktusi su ježevi ( Echinocereus spp. . ) , Pincushions ( Mammillaria spp. .) , Bačve ( Ferocactus spp. . te Echinocactus spp. . ) , bodljikav kruške ( Opuntia spp. .) , orhideja kaktus ( Epiphyllum spp. . ) i kruna kaktus ( Rebutia spp. . ) , u rasponu USDA zone 7 do 12 s varijacija , ovisno o vrsti.

Crassula Obitelj

Crassulaceae sadrže oko 1.400 vrsta sočne biljke , dolazi uglavnom iz Afrike , Meksika i američkog jugozapada . Oni pohranu vode u lišću i stabljikama , lišćem obično prikazuje svijetle boje , kao odgovor na zimskom suncu . Većina grmolikih Afrički članovi Crassula obitelji , kao što su žad biljka ( Crassula ovata ) i Flaming Katie ( Kalanchoe blossfeldiana ) , su hrabar u USDA zone od 10 do 11 godina. Sjevernoameričke rozeta stvaraju članovi su više hladno -Hardy , s echeveria ( Echeveria spp. . ) obično jednogodišnja roku USDA zonama 9 do 11 . Hen i pilići ( Sempervivum spp. . ) su hrabar od USDA zone 4 do 9 .
Euphorbia Obitelj

sočno euphorbias često u zabludi pouninitiated biti kaktusi , jer mnogi od njih imaju žestoke spinelike naoružanje i debeo stupolik ili cilindrični rast stabljike . Međutim ,struktura cvijet u Euphorbia je potpuno drugačiji od kaktusa , i euphorbias imaju prave listove . Više od 1600 vrsta sočne euphorbias dolaze iz Afrike i Madagaskara . Oni imaju mliječno , otrovni sok , a gotovo sve su u stanju izdržati smrzavanje vrijeme ; su u Hardy USDA zonama 9,10 i 11 , ovisno o vrsti . Uzgaja kao biljke iz cijelog svijeta , neki se obično uzgajaju euphorbias su krunu od trnja ( Euphorbia milii ) i Afrička mlijeko stabla ( Euphorbia Trigona ) , kako jednogodišnja u USDA zonama 10 i 11 .

Ostali sukulenti < br >

mlječika obitelj sadrži sočne loze zove vosak biljke ( Hoya spp. .) . Matične sukulenti u ovoj obitelji su strvinama cvijet ( Stapelia spp. . ) , Sa obliku zvijezde , fly - oprašuju cvijeće . Srčanost zone za obje skupine biljaka općenito USDA zone 10 i 11 , ali neke vrste su hrabar u zoni 9 . Pustinjska ruža ( Adenium obesum ) ima povećanu vode - spremanje CAUDEX i matičnih i upadljiv crvene, ružičaste i bijele cvjetove . To je u oleandra obitelji i raste u USDA zone od 11 do 12 godina . Postoje sočno članovi tratinčica obitelji , dinja obitelji , agave obitelji , obitelji ljiljana , led biljka obitelji , grah obitelji , smokve obitelji , grožđa obitelji i više . < Br >

od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/plant-basics/1016026723.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.