Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> biljni Osnove >> Content

Vrste fuksije sa šiljastim Grane

fuksija često vidjeli curi preko ruba viseće biljke , njihove cvijeće, lišće i grane opuštene prema tlu . Ovi prateći fuksija nisu jedini u uzgoju - više od 100 vrsta su u rodu i procijenjenih 3.000 do 5.000 kultivara . Među njima su uspravno fuchsias , čije grane i cvijeće upućuju prema nebu . Uspravno fuksija

Uspravno fuchsias često nazivaju Bushovi fuchsias jer oni razvijaju osobit čahura oblik , baš kao da je od krizantema . Grane i lišće rasti ukočeno i uspravno , s cvijećem često visi ispod . Vrtlari koji su otkrili uspravno fuksija ih koristiti za granice , male živice i kontejnerskih biljaka . Poput drugih fuchsias ,zima smjelost uspravni fuchsias varira ,najnježnija neće preživjeti izvan USDA zoni 10 . Drugi mogu tolerirati zime u zoni 6 i šire .
Fuksija Njega
< br >

fuchsias su teški za stočnu hranu , bilo u vrtu ili u lonac . Oni zahtijevaju labav , i iscrpljujuće tla i često hranjenje s tekućim gnojivom . Pustite ih da se osuše između waterings za najbolje rezultate . Dnevne temperature od 60 do 70 stupnjeva celzijusa su idealni , ali većina fuchsias neće tolerirati znatno hladnije noćna temperatura , čak i dok spava .
Zimovanje Tijekom

Most fuchsias može zimovale više i potiče da cvatu iz godine u godinu . Postupno smanjenje zalijevanje počinju u listopadu , u studenombiljke treba zalijevati dovoljno samo da bi medij od isušivanja cijelosti . Spremite biljka na hladnom , svijetlu sobu u kojoj se može održavati temperatura od 45 do 50 stupnjeva . Trim uspravno fuchsias natrag glavnih ogranaka u proljeće prije nego što novi rast počinje za poticanje zdravog novi rast . Postupno se početi zalijevanje i gnojidbu opet kad počne rast i premjestiti biljka na malo toplije mjesto.

Kultivara

Uspravno fuchsias sorte dolaze u različitim bojama i veličinama . Pojedinačni Blooming uspravno fuchsias su Beacon , Black Prince, Gartenmeister Bonstedt , MME Corneiliessen i Djed Mraz . Polu -parovi su manje brojne , ali se može naći u kultivara Göteborg , Jingle Bells i Papoose . Bračni cvjetnice fuchsias Dollar Princess , Hollydale , Swingtime , Voodoo i Winston Churchill će dati predstavu za razliku od bilo koje druge uspravnom biljke .

Pogledajte alikes Srpski Srpski

Phygelius , također poznat kao rt fuschia , nalikuju uspravno fuchsias . Oni su rođaci Snapdragon , ali njihovi cvijeće i onima koji od pojedinačnih fuchsias su dovoljno slični da bi došlo do zabune . Phygelius tolerira znatno toplije temperature i ne čini se da zahtijeva mirovanja . California fuksija ( Epilobium californicum ) nijepravilno član fuksije obitelji , bilo , iako njezine kulturne zahtjevi puno bolje uklapaju u obitelj . Ove biljke također imaju jednu , fuksije poput cvijeća na visokim stabljikama , ali imaju uži lišće .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/plant-basics/1016111448.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.