Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> biljni Osnove >> Content

Dracaena Marginata Plant Razmnožavanje

Dracaena Marginata , poznat kao Madagaskar zmaj stabla ili crveno -rub dracaena , je ukrasna biljka uzgaja po svojim sjajnim , tamnim lišćem koje imaju uske , tamne crvene trake na rubovima . Dracaena se najčešće razmnožava vegetativnim metodama , ne sadnjom sjemena . Možete posaditi reznice njegova stabljika ili narasti korijene iz njegova stabljika u procesu koji se zove zrak raslojavanje . Matične reznice

U ranim jutarnjim satima , kada je vaš Dracaena je natečen s vodom koristiti sterilne nožem 4 - do 6 - inčni dionica od glavne stabljike koja ima lišće na dnu . Primjenjuju iskorjenjivanje hormona na dnu rezanja . Umetnite jednu trećinu do jedne polovine rezanje u zali sadnog medij . Dobra mješavina je 1 dio sphagnum treseta , 1 dio perlita i 1 dio pijeska . Ako su kontejneri su više od 3 cm dubine , voda opet . Pokrijte rezanje s polietilen plastičnom šatoru ili plastičnoj posudi s dna uklonjen . Stavite ga u indirektno svjetlo . Čuvajte svoje potting smjesu vlažna dorezanja je ukorijenjena .
Air Raslojavanje

Namočite komad sphagnum mahovine u vodi nekoliko sati te iscijedite višak vode . Odaberite veliki stalka dracaena da je su postali " dugonog " kroz gubitak svog dna lišće . Napravite 1 ½ do 2 - inčni vertikalni rez gotovo do centrastabljike , 5 ili 6 cm od vrha . Umetnite luč drveta ili komad iskrivljenog sphagnum mahovine u ranu tako da se neće zatvoriti i prašinurana navijali hormona . Zamotajte mahovinu oko rane i vezati ga na svoje mjesto . Priložiti ranu sa zatvorenim Šator polietilenske folije za zarobljavanje vlage . Novi korijeni će formirati u ranu i na kraju prodrijeti u mahovinu . Kada možete vidjeti nove korijene oko mahovine , uklonite polietilen šator , rezati biljku ispod korijena loptu i biljka korijene u smjesom za sadnju .
Uvjetima uzgoja
< br >

Dracaena će rasti na otvorenom u USDA rastućih zonama 10 i 11. Ako ste razviti svoje rezanje u zatvorenom prostoru , održavanje temperature od 64 do 77 stupnjeva celzijusa . Dracaena voli svjetlost . Ona može preživjeti u uvjetima slabog osvjetljenja , ali to će vjerojatno biti visok i slaba . Oploditi ga svaka dva tjedna , kada je aktivno raste .
Kontejner
Veličina

Kada rasti rezanje Dracaena Marginata , imajte na umu da je njegov rast ovisi o tome gdje se posaditi ga . Stariji , vanjski Dracaena može narasti do 10 metara visokim lišćem više od 18 inča. Florida jaslice prodavati ih u spremnike koji se veličina kreće od nekoliko centimetara u promjeru i do 52 cm širok .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/plant-basics/1016111885.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.