Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> biljni Osnove >> Content

Znanstveni Dijelovi od malina Plant

maline ( Rubus idaeus ) jepopularna voće koje raste na bushlike biljaka . Malina je porijeklom iz Sjeverne Amerike , a može se uzgajati tijekom većeg dijela SAD-a i Kanade . Biljke će rasti u gotovo bilo sunčano i dobro drenirana mjesto i izdržljiv trajnice , što znači da može nastaviti donositi plodove svake godine za sve dok jednog desetljeća , ako dobro zbrinut . Ono što razlikuje od malina biljka iz mnogih višegodišnjih biljaka je da ima canelike stabljike . Znanstveni Klasifikacija

malina ječlan Rosaceae , ili ruža , obitelj . Kao ruža biljaka , maline biljke imaju čvrste Lovački da mora orezati . Postoji više od 200 vrsta malina , uključujući i crne , žute , pa čak i narančastih i crvenih sorti , kao i više zajedničkog crvene maline . Oni su dobivenih uglavnom od kraja ljeta do prve jesenske mraza .

Ostali Rubus voće koje se odnose na maline su kupine i maline kupine - križanci kao boysenberry , youngberry i loganberry .
vrste Lovački

Lovački su dvogodišnja . Rano sucker zoveTurion itrske u rastu prve godine nazivaprimocane . U drugoj godini rastu, Lovački nazivaju floricanes , a to su one koje cvijet i kasnije donositi plodove .
Malina dijelovi biljke

ostali dijelovi maline biljke su korijen i korijen krune , bočni Lovački koje rastu vodoravno izvan primocanes i floricanes , a vrhovi Lovački .
Leaf i Voće
maline sastoji se od skupine drupelets nad središnjom jezgrom , ili torusa .

malina biljke listovi su prstast , s malim nazubljenim rubovima i tri do pet letaka koji čine svaki list skupinu . Cvjetovi su mali , bijeli ili ružičasti , a raste u multiflowered racemes na floricanes . Biljke cvijet u kasno ljeto dvogodišnjih maline biljke . Svaki jajnik razvija u drupelet , ili na poznatu kvrga na maline izvana. Sama malina je" agregat" voće , jer svaki pojedinac maline se sastoji od skupine drupelets preko središnje jezgre , ili prstena . U drupelets su vlasi i držati se zajedno . Kadmaline bere ,posuda da ga se montira na postrojenju je ostavio iza sebe , ostavljajući rupu na kraju ploda .

Voće razvija se u 30 do 50 dan , a većina sorti maline su self - oprašivača . Međutim , pčela oprašivanje radi poboljšanja kvalitete ploda .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/plant-basics/1016112011.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.