Učinak gibcrclna kiseline na klijavost

gibcrclna kiseline ( GA - 3 ) ​​je prirodno prisutan u biljnog sjemena mnogih vrsta rasta . To je komercijalno proizvode po rastu Gibberella fujikuroi gljivične kulture u bačvama , a zatim vađenje i čišćenje GA- 3 . Ovaj proces proizvodikristalne čvrste da se mogu kupiti u specijaliziranim trgovinama i vrtnim rasadnicima . To se često koristi u vinogradima poticati proizvodnju većih grožđa i vinove grozdovima . Sjeme dormantnost

Presoaking sjeme u gibcrclna otopine kiseline uzrokuje brzu klijavost vrlo mirovanje sjemena koje bi inače potrebno hladnu obradu , nakon zrenja ili starenja , ili drugih dugotrajnih predtretmana . Neki vrtlari su u stanju napraviti stare sjemenke više održiv , da je , vjerojatno klijati . Namakanje stare sjeme u gibcrclna otopine kiseline potiče sintezu hormona koji čine klijavost moguće .
Matične rast

gibcrclna kiseline također kontrolira shoot istezanja u mnogim biljkama . U malim količinama , gibcrclna kiselina može potaknuti rast biljaka . Međutim , ako se primjenjuje u prevelikim količinama , to može uzrokovatibiljka raste prebrzo i urušiti pod vlastitom težinom . Ovaj učinak može se vidjeti u učincima Gibberella fujikuroi gljiva na biljkama riže . Patuljak oblike neke biljke su zbog GA nedostataka . Kao rezultat toga , liječenje tih biljnih sorti s gibcrclna kiselinom može dovesti do gubitka od patuljastih osobine u uzorku .

Rješenje Koncentracije

U njegovoj studija o utjecaju gibcrclna kiseline na plodova i klijavost , John Riley predlaže rješenje od 2000 ppm gibcrclna kiseline za klijavost . To je ekvivalent za 125 mg gibcrclna kiseline otopljene u 1 /4 šalice vode . Međutim , obje studije objavljene u " fiziologije bilja " pokazali su rezultati s nižim koncentracijama .
Oprez

Iako nije navedena kao otrov , trebali biste biti oprezni prilikom miješanja ili primjene gibcrclna kiselinu za vaše biljke . Izbjegavajte konzumiranje kemikalije. Ako neka od rješenja dođe u kontakt s očima , odmah isperite mjesto s čistom vodom . Ako prolije na vašoj koži , isperite sapunom i vodom .

Vorherige Seite

No

JeLathyrus Odoratus Otrovna

? Sweet graška ( Lathyrus odoratus ) jegodišnja cvatnje loze koja će dati svoj ​​vrt žive boje i ugodan miris . Iako ovaj šarmantni vino nosi sitne mahune sadrže graška poput sjemena , to je ukrasna biljka , a nepovrće . Sjemenke sadrže male količine

Více >