Koje vrste kukaca Live in Jasmine Biljke

? Jasmine dolazi u mnogo varijanti , uključujući osjetljivu bijelo - cvjetanja zajedničkom jasmina , žute zimski jasmin , i mirisni noćnog - cvatnje jasmina . Ove biljke su relativno bez problema , iako su neki nametnika može zadesiti lišće . Jasmin također privlači korisne kukce sa svojim mirisnim cvjeta . Pauk novčića

pauk novčića utjecati i unutarnji i vanjski jasmina biljke . Zimski jasmin je više osjetljiv na obol zaraze od drugih otvorenom jasmina sorti , ali malo biljke su imuni . Ove male crvene kukci hraniti na SAP unutar lišća . Jasmin lišće razvija šarena diskoloracije na cijelom površini lista , s lišćem na kraju prekidaju u teškim pošasti . Insekticidi formulirana posebno za pauk novčića ponekad pružiti učinkovitu kontrolu . Smanjiti zimski jasmin sorti na tlo nakon što su završili s cvatnje da biste dobili osloboditi od umecima . Odložite uklonjenog biljnog materijala , takojasmin nije opet opustošen kao što raste natrag .

Mealybugs

bijele voštane ili pamuka nalik na grudice jasmina stabljike i lišća ukazuje na mealybug zaraze . Ovi kukci imaju voštana oblogu i grupirati u velikim skupinama , dajući dojam bijelom rast na biljci . Mealybugs hraniti na soka biljke , s vremenom slabi jasmin . Teška zaraza može ubiti biljke . Insekticidni sapuni osigurati kontrolu ovih štetnika , iako više tretmani su obično potrebno . Zdrave Jasmines su manje vjerojatno da će patiti dugoročne štete iz mealybug zaraze .

Scale Insekti

Crna razmjera insekti prvenstveno nasrtati jasmin . Ovi štetnici nalikuju rast razmjera nalik na biljke više nego što nalikuju kukca . Skale rijetko uzrokovati veliku štetu na vlastitu , ali oni proizvode ljepljivu tvar što se hrane koja uzrokuje rasta plijesni na jasmina . Hortikulturni primjena ulja u kasnu zimu pomaže u kontroli teške pošasti . Obrezivanje out jako zaražene dijelove jasmina sprečava vage od širenja na obližnji zdravih biljnih dijelova .

Blagotvorno
Insekti

Mirisni Jasmines , uključujući i noćne cvatnje i bijeli jasmina , privući mnoštvo korisnih pelud i nektar - hranjenja insekata . Leptiri posjetiti dnevno - cvatnje sorti hraniti , što su mirisne vrste jasminaprikladan izbor za leptir vrt . Noćni cvatnje jasmine privlači nektar - hranjenja moljaca . Biljke ovise o leptira i moljaca da oprašuju cvjetove . Jasmin također privlači pčele i hummingbirds , što čini ove biljke dobro prilagođen za pozivamo ove korisne stvorenja u svoj vrt .

Vermont je cvjetnice grmova

cvjetnice grmova daju boju, teksturu , pa čak i miris na vašem Vermont krajolika . Vrste porijeklom Vermontu nude brojne prednosti u odnosu na uvedene sorti , kao što su prirodne otpornosti na lokalnim štetnika i bolesti , kao i prilagodbu na lokalno

Více >