Što jede kreozotom Busha

?Kreozot bush jemali grm porijeklom iz Sjeverne Amerike pustinjskim područjima . U mnogim pustinjskim područjima , to jejedina biljka će se vidjeti za milja na kraju . To se uglavnom može pripisati biljke ekstremnom sušom tolerancije ; ona je u stanju živjeti dvije godine bez vode . Budući da je gotovojedina biljka okolo u velikim dijelovima pustinje , mnogi insekti i životinje u pustinji ovise o kreozotnog grm za hranu i zaklon , a mnogi su duboko se prilagoditi grma . Mali sisavci

Mali sisavci predstavljaju najveći potrošač u kreozotnog grma . Zečeve sujedini poznati sisavac jesti biljke lišće , koje imaju gorak okus i samo jede kad zečeve ne mogu naći drugi izvor hrane . Desert woodrats kao klokan štakori ovise o kreozotom sjemena kao šarka njihove prehrane , također uz korištenje Busha korijenski sustav za sklonište . Ostali mali sisavci također koristiti grm za sklonište , ali stvarno ne ovisi o kreozotom kao izvor hrane .
Insekti

Postojicijeli ekosustav pustinja razvio oko kreozot Bush u svijetu kukaca . Više od 60 vrsta kukaca su se razvili posebno oko grma . Jedan od primjera za to jehodanje stick koji oponaša kreozot od rođenja do smrti , izgleda kao nov kreozotom ostavlja kada je mlada i nalik upravo stari rast grančica od kreozotom jednom zrelom . Vrsta razmjera kukaca , Tachardiella larreae , troši kreozotom grm i izlučuje lac , tvar neki ljudi koriste za brtvljenje stvari , ili kao ljepilo . U okviru ovog ekosustava kukaca - based , mnogi od insekata hrane se od kreozotnog grma i mnogi hrane se jedni drugima .

Pčele

Postoji 22 vrsta pčela koje su prilagođene i hrane za životinje posebno i to samo na kreozotnog grma . Kreozot grm ovisi o njima za oprašivanje samo onoliko koliko one ovise o grmu za izvor nektara .

Gušteri

Mnogi gušteri i gmazovi ovise o kreozotom za izvor sklonište , ali za najveći dio se ne konzumiraju grm . Chuckwalla jeiznimka . Ovaj gušter ,najveći u američkom jugozapadu , jede lišće i cvijeće na kreozotom .
Ljudsku uporabu

kreozot je rekao da senajviše koristi ljekovita biljka na sjevernoameričkom pustinje . To je poznat po svojim antioksidativnim svojstvima i zaposlen je od strane Indijanaca i ethnobotanists izliječiti niz bolesti . Nekoliko smrtnih slučajeva povezano s gutanjem kreozotom , aFDA je smatra zabranu prodaje ekstrakt biljke , ali do danas to je još uvijek dostupan na tržištu .

Može komorika živjeti u sjeni ?

Komorika ( Ligustrum . Spp) imaju mnogo koristi u krajoliku . Komorika gustom lišće može stvoriti privatnosti zaslone koji blokiraju vjetra , zvuk i neželjenih pogleda . Komorika se često koriste kao oblika ili neformalnih živica . Ove teške grmlje

Více >