Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Specialty Gardens >> Content

Mali prostor Gardens

Ako ste zapeli s malom dvorištu , ili živite u stanu , što mislite svibanj branje svoj ​​svježe domaće proizvode i cvijeće je samosan . Screenshot opet Razmislite .
Ne trebate izvaljen dvorište da imaju svoj ​​vlastiti kod kuće vrt ispunjen s povrćem i cvijećem koje volite . Mali prostor vrt zahtijeva samo malo planiranja i truda .
" Nemojte se obeshrabriti ako nemate puno prostora " , rekla je Susan Littlefield , hortikulturu urednik za South Burlington , Vermont - based Nacionalnog Vrtlarstvo Udruge . " Još uvijek možete žetve , čak i ako je nekoliko biljnih biljke na prozorskoj dasci . Još uvijek možete dobiti tu vezu s prirodnim svijetom . "
Početak
Nemaju luksuz velika dvorišta s neprekidnog sunčevog svjetla i savršeno navodnjavanje znači da ćete morati učiniti više razmišljati prije kupnje potting tla i sadnica .
Prvo , procijeniti izloženost suncu na terasi , prozoru, a dio prljavštine u blizini ulaznih vrata ili bilo kojem području su s obzirom na vrt . Količina sunčeve svjetlosti će odrediti koje vrste biljaka koje će moći rasti , kaže Marija Estes ,krajobrazni arhitekt ipredsjednik Phoenix -based autohtonih Minds .
" Ima liprostora ima jutarnje sunce , poslijepodnevnom suncu , suncu cijeli dan ili je to sjenovito ? Hrana za biljke općenito trebati oko šest sati sunca dnevno i ukrasnog bilja variraju od malo cjelodnevnim suncem tolerancije ", rekla je ona .
Također morate uzeti u obzir zrelu veličinu biljke . Ako mislite da to može postatipreprekom ili zahtijevaju puno rezidbe da stane u raspoloživom prostoru , razmisli nešto manji . Ako zamišljate vaš visokogradnje balkon lushly obloženi dekorativnim i prehrambenih biljaka , saznati o uvjetima u tlu prije kupnje dlan ili jabuka , jer kontejneri nude manju dubinu tla , rekao Estes .
Govoreći o ambalaži, na gornjem katu stan stanovnici treba tražiti lagane verzije u stakloplastike ili smole za svoje balkone . Posude moraju imati rupe za poticanje drenaže i tanjurići minimizirati vode i tla mrlje , rekao Estes .
Rekla uske pravocrtna posude koje slijede perimetru vaš vrt ili balkon su dobre alternative u prostor - jede okrugle posude . Možete mijenjati spremnika visine za vizualni interes , i igrati s oblicima biljnih unutar za dodatne raslojavanje .
Tla FYI

Sve tlo nije stvorio jednake . Dobar organski potting tla pogodna je za većinu biljke i cvijeće , amješavina tla i malč radi s malim vrt drveća i grmlja , prema Mariji Estes , krajobrazni arhitekt i predsjednik Phoenix -based autohtonih Minds .

proizvodnih vrtovima , Estes sugerira tražeći jedan od mnogih sorti kontejner vrt - ili box vrt - mješavine . Sastoje se od tla , hranjivih tvari i organskih gnojiva koja će pomoći kako bivećinu svog vrta .

sadnje spremnika Estes stavlja sloj šljunka u dnu spremnika i obuhvaća ga filterskog materijala prije dodavanja u tlo . Tkanina čuva tlo iz šljunka , pomaže kako bi se osiguralo pravilno drenažu .

" Filter tkanina niječest predmet oko kuće , pa se kao zamjena Ja sam uspješno koristi kava filtre za istu aplikaciju , " rekla je ona .

kontejner biljnog tla , koristite onaj koji ima laganu teksturu i zadržava vlagu , a nudi dobru drenažu , preporuča Susan Littlefield , hortikulturu urednik National Vrtlarstvo Udruge .

" Akotorba osjeća kao da ste branje gore vrećicu mokrom pijesku , ostavite ga , " rekla je . " Želiš li nešto što odvode i daje odgovarajuća zrak . "

Dodavanje kompost pomaže bilo rastuće stanje u bilo kojoj regiji , kaže Littlefield .

" Ako vaša zemlja je teška , to će vam pomoći otvoriti tlo . Ako je suho , to će zadržati vlagu u. Ako imate mali prostor , a intenzivno su vrtlarstvo , kompost postaje važnija . "
Maksimiziranje i pronalaženje prostora
razmišljanje izvan okvira biljaka je još jedan način da nabaviti vrt prostor . Littlefield voli iskoristiti vertikalnih prostora
Ona kaže da su lijepe opcije - . Kozja krv ili bugenvilije - kada je u pitanju ukrasne loze koje se protežu okomito i proizvode šarene cvjeta . Ali , ako je stvaranje održivog izvor koji će staviti hranu na stol jecilj , što surešetka ili dva dalje od nekoliko dodatnih opcija .
" Možete biljka pole graha koje rastu okomito kako bi dobili veću žetvu u istoj površina " Rekao Littlefield . " krastavci i dinje također može rasti protiv rešetkama . "
sunčano , ali blag prednja pognuti može bitisavršen dom za biljke kutiji svježe . Kutija može biti premještena unutar za zimu ili drugo mjesto kad je to potrebno .
" bilje ne zauzima puno prostora , a to je lijepo odrezati malo svježeg peršina ili bosiljka za svoju salatu , " rekao je Littlefield .
A , ako su neugodno nerotkinja ili manje atraktivnim mjestima oko svoje kuće , u nizu kontejnerskih biljaka također može riješiti te probleme .
" Razmislite o netradicionalnim vrtu prostorima poput vašeg kolovoz ili palube ", rekao je Littlefield . " Ako imate sjenovito dvorište , ali kolni ulaz u punom suncu , možete se postroje jedan rub kolnog prilaza s ambalaže od rajčice i paprike . "
Izrada svoj ​​krajolik ne dvokrevetna dužnost je još jedan način kako bi povećali svoje mogućnosti u vrtu . Razmislite o zamjeni ukrasne Crabapple stablo u dvorištu sa stabla plodnih jabuka ili citrusa sorti , ovisno o klimi . Zamijeni iz dosadne grm u blizini spremnika s jestivim bobica - bearing bush .
Littlefield rekao da je to samostvar biti kreativan o " gdje rastu stvari . "
" Možete kombinirati povrće s cvijećem tako imate privlačan krajolik , kao i produktivan jedan ", rekla je ona . " Vi možete učiniti peršin i nasturtiums u kutiju tako da ne morate gledati kao samo povrća kontejner . Vi ste uzimajući najbolje od oba svijeta . "
Što Plant
uvećanju malom vrtu je moguće sredstva maksimiziranje proizvodnje svega što biljka .
Za cvjetnjak možete odabrati trajnice , biljke ili kombinacija trajnice i biljke . Među trajnice su cvjetovi s kratkim cvatnje sezone , uključujući i peonies . Shasta tratinčice , s druge strane , već dugo cvatu sezone . Ako vam ne smeta sezonski kopanje i sadnju , Littlefield rekao , biljke može biti vaš najbolji kladiti jer oni imaju tendenciju da uživaju dugo cvatu sezone .
Idealnom slučaju, želite razne da se uklopiti u sva četiri godišnja doba . < Br > " Get nešto što bi moglo imati cvijeće u proljeće, ljeto i bobičastog voća u lijepim jesenskim bojama , tako da ste dobivanje više vizualni interes za tu biljku " Rekao Littlefield . " Ako želite dobiti najviše za svoj novac , možda ne želite nešto što je cvijeće u proljeće , ali jedosadna grmostatak godine . "
Za jestivo vrt , rastu proizvode da većina članova vašeg kućanstva će zapravo jesti . Možda ljubav repe , ali ako svi drugi ne mogu podnijeti , koristeći dragocjeni prostor da rastu im ne može biti vrijedno toga . Littlefield sugerira mislite onajskuplji ili teško za pronaći proizvode i napraviti taj dio svog at-home farmi .
" Ako vam se sviđa kelj ili blitva, ili neobične zelje ili bilje koriste u tajlandskom kuhanje , većina su lako rasti " rekla je . " Ovisno o tome što raste , možete uštedjeti mnogo novca . "
Izbjegavajte biljaka kao što su kukuruz , tikvice i grašak , koji monopolizirati prostor , ali prinos malo kad je u pitanju vrijeme žetve . Držite se podalje od agresivnih hvataljkama - poput mente - koji se mogu preuzeti vrtu . Ako to ne učinite žude takve stvari , držati ih u svojim spremnicima iznad tla , ili zakopati spremnik ispod zemlje zadržati korijene ograničena.

od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/specialty-gardens/1016027036.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.