Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Specialty Gardens >> Content

Činjenice o Aquaponics

Aquaponics jeproces proizvodnje voda koja kombinira akvakulture i hidroponi raste tehnike . Akvakultura jepraksa podizanja ribe u spremnicima , a hidroponi jeuzgoj biljaka u vodi . Ideja aquaponics je podići ribe i vodene biljke s istog izvora vode . Ovisno o biljkama i ribama , aquaponic jedinice koristiti svježe ili slane vode . Te jedinice mogu biti dovoljno mali za osobnu uporabu ili proširen u komercijalnom sustavu proizvodnje hrane . Sustav

vode iz rezervoara s ribom sadrži otpad iz ribe , kao i ostatke nepojedene hrane . S vremenom , voda spremniku je s vremenom mogu postati toksični za ribe , ako ne postoji metoda filtracije , prirodne ili umjetne . Međutim , ribe otpada i hrana čestice sadrže vitamine koji su blagotvorno na biljkama . U aquaponic jedinica ,spremnik vode teče kroz clarifier u kontejner , a zatim prebačen u sadnju području jedinice . Nakon biljke apsorbirati vitamine i hranjive tvari ,voda ulazi u drugi filter i vraća se u akvakulturi tenk .

Zajedničkih vrsta

Aquaponic jedinice obično olakšati rast za lisnatog bilja kao što su zelena salata , špinat i amaranths . Lišća biljke dobro prilagoditi aquaponics jer koristi od dušika nalazi u vodi . Nije mnogo plodnih biljke su prisutni u aquaponic jedinicama budući aquacultures ne nude fosfor , ključni element za uzgoj sadnice . Međutim , aquaponic jedinice učiniti poticati neke plodnih biljke , uključujući i paprike i rajčice . Kuće nisu ograničeni na vrstu ribe se prikupe u aquaponic jedinicama . Veliki komercijalni aquaponic sustavi obično koriste tilapia ili žuti smuđa jer su lako podići i utržive kao hrana .
Komponente

aquaponic sustav koristi pet komponenti u njegova struktura : uzgoj spremnik , filter , tvari za uklanjanje , hidroponi dola i karter . Uzgoj spremnik u kojem žive životinje akvakulture ( riba , jastozi , rakovi ) ; neki aquaponic sustavi imaju i do četiri podizanje životinja tenkove . Kada se voda napušta uzgojne spremnika , prolazi kroz uklanjanje krutina ; ovaj dio hvata i sprečava prekomjerno otpada iz dostizanje biljke . Filter pretvara amonijak nad vodom u nitrate , koji daje dušik za biljke . Biljke rastu i primati vodu u hidroponi korita . Karter jenajniža točka aquaponic jedinice ; ovaj dio transfera vodu natrag na uzgojnom tenkova .
Aztec Aquaponics

Jedan od najranijih oblika aquaponics dogodila u drevnoj Aztec kulture . Aztec poljoprivrednici razvila male, umjetnih otoka poznat kao " chinampas " u plitkim barama i močvarnim područjima . U chinampas su se koristili za podizanje usjeva poput kukuruza i tikvica . Susjedni na chinampas su vodeni kanali, gdje su Asteci prikupljena ribu . Dno kanala prikupljenog otpada da su Asteci bere oploditi biljke .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/specialty-gardens/1016027073.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.