Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Specialty Gardens >> Content

Tropska potrazi Biljke koje može izdržati Freeze

Nema razloga za pretpostavitije biljka tropska upravo zbog svojih velikih listova ili jarke boje cvijeća . U stvari , mnoge biljke s ovim karakteristikama su umjerena , što znači da se može živjeti u hladne klime i izdržati niske temperature . Imajte na umu da je umjerena biljke s tropskim izgled ne dobijete prilično velik , tako da prije sadnje ih saznati što se propisi zoniranje u vašem području reći u odnosu na biljke i njihove zrele veličini . Lukovice

Teško je dobiti umjerenu biljku koja je više tropskog izgleda od banane . Da , postoji jedan koji je otporan na US Department of Agricultural smjelost zoni 5 . Je Musa basjoo ,japanski vlakana banane . Ova banana ne cvijet ili postaviti voće i to ne umiru natrag na razini tla u zimi , ali može doći do visine od 15 metara ili više u jednom vegetacije dok su ispunjeni njegove potrebe . Neke vrste Canna i đumbir ljiljan lukovice će preživjeti zimu u područjima s duljim vremenskim niskim temperaturama . Problem s rastom mnoge tropske žarulje u hladne klime je da apsorbiraju vodu tijekom zime i truleži u zemlju . Ključ za dobivanje marginalne žarulje preživjeti je da ih zadržati suho tako da ih pokrije 6 inča iglica malča , zatim pokrivanje malča slojem 6 - ml plastike .
Trajnica

Veliki poljskog trajnice svakako ističu u vrtu . Oni su idealni za korištenje kao žarište ili za premošćivanje jaza između visokih stabala ili grmlja i manjih postrojenja ispod . Rodgersia , ligularia i dinosaur hrane biljnom proizvodu lišće koje su toliko velike da izgledaju kao nešto iz tropskih prašuma . Na primjer , lišće na dinosaura hrane biljke su često preko 6 metara . Sve ove biljke cvijeta , ali cvijeće su beznačajni . Budite sigurni da ostavite dovoljno prostora za ove biljke kako rastu , tako da ne gušiti iz manjih biljaka oko njih .
Vines

Jedan odnajvažnijih tropska izgleda vina možete saditi u umjerenom području je Nizozemac je cijev . Nisu sve sorte ove biljke će izdržati zamrzavanje . Botanički naziv biljke jeključna komad informacije koje trebate saznati na što USDA srčanost zone Nizozemac je cijev vino što raste je izdržljiv . Dajte Ovo vino snažnu podršku viti gore . Majka biljka ne zahtijeva puno prizemlju sobu , ali budite svjesni da nove biljke rastu iz korijena ili iz stabljika biljke koja dodiruju tlo .

Stabla
< p > Nisu svi tropske izgleda stabla imaju velike listove . Magnolije ,favorit u južnim podnebljima , je jedan primjer . Ova biljka proizvodi mase velike, tulipana u obliku žute , bijele , ružičaste ili crne cvijeće u rano proljeće . Jedna sorta proizvodi bijele ruže u obliku cvjeta u rano proljeće . Postoje čak i noćni cvatnje sorte magnolija . Neke vrste imaju listove koji ostaju zimzelena , čak iu zimskim uvjetima , iako je lišće često okrenuti smeđe oko rubova . Carica stabla ipawpawa su druge dvije tropske izgleda stabala koja izdržati niske temperature .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/specialty-gardens/1016027127.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.