Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Specialty Gardens >> Content

Kako osmanluk je bugenvilije

osmanluk ,francuska riječ izveden iz talijanskog za " nešto da se malo odmorim rame protiv " se koristi za opisivanje procesa treninga biljku da raste u jednoj ravnini , općenito o zid ili ogradu . To također može opisati samu biljku . Ova tehnika trening se često koristi u malim vrtovima s ograničenim prostorom ili dati biljaka s malo toplije mikroklime Kada se uzgaja pored južnoj zida . Bugenvilije , što jedrvenasta biljka s fleksibilnim granama cijenjena po svojim svijetlim cvjetnim brakteje , pogodna espalier.Things što vam je potrebno
Bugenvilije
Drill
teških žice i montažne hardver ( U- bold , očiju vijci i sl.) ili drvenim rešetkama Pretraživati ​​vrtlarskim škarama
Ties ( meke žice, presađivanje bendova , biljni kravate, itd. )
Prikazati više uputa
1

Odaberite site za bugenvilije . Ova biljka voli puno sunca ili lagani hlad i dobro isprazniti, blago kiselim tlima . To može tolerirati vruće i suhe uvjete , ali će cvijet najbolje s redovito zalijevanje . Osmanluk biljke imaju tendenciju da obavlja najbolji na istok ili jug - suočava zidovima . Ako namatanje ozljeda jepotencijalni problem ,jug ili zapad- suočava zid može pružiti malo toplija mikroklimu .
2

posaditi bugenvilije . To bi trebao biti smješten u prizemlju na istoj dubini da je bilo u spremniku ili u vrtić i oko 6 do 10 centimetara od zida kako bi se omogućilo rast korijena i cirkulaciju zraka .
3

stvoriti okvir za bugenvilije . To bi moglo uključivati ​​montažnih U-zavrtnja ili očne vijke u zid sa 12 - ili 15 - gauge žice nanizani između vijaka . Alternativno , izgradnju ili instalirati drvena rešetka oko 6 cm ispred zida . Žice ili drvene dijelove treba odražavati željeni oblik osmanluk , kaobiljka će biti osposobljeni da rastu duž žice ili drveta .
4

orezati bugenvilije u trenutku sadnje . U ovom trenutku , samo ukloniti oštećene ili mrtve grane . Pričekajte dokbugenvilije etablirala za obavljanje snažan obrezivanje .
5

orezati bugenvilije najstrože sljedeće cvatnje . Uklonite sve grane koje se ne uklapaju u osmanluk biljku . Odrežite sve pupoljke da ne raste u smjeru željenog rasta .
6

Move grane te ih vezati na mjesto na žice ili rešetkama pomoću meke žice , biljne veze ili sličnog materijala . To bi trebalo biti učinjeno postupno tijekom određenog vremenskog razdoblja svako proljeće i ljeto , a mlade grane su podatna i lako manipulirati .
7

Provjerite veze svakih nekoliko mjeseci i popustiti bilo da su ograničavanje rasta ili oštećenja biljka . Uklanjanje veze gdjeoblik postao je dobro poznat .
8

Izvršite manje rezidbe svaki mjesec kako bi uklonili lutalica grane ili grančice koje rastu iz uzorka ili pravilan ravninu rasta .
< br >

od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/specialty-gardens/1016112929.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.