Faze Hydroponic rast

Hidroponski uzgoj jeuzgoj biljaka bez tla . Umjesto toga , biljke su podržani od strane inertnih rastućih medija koji nude fizičku podršku , ali ne i hranjivih tvari , s hranjivim tvarima koje tekućem rješenje . Stvari su glinenih kuglica , silika kamenja, perlita i graška šljunka svi se koriste za održavanje hydroponic biljke i svoje korijene . Biljke koje se uzgajaju hydroponically razviti poput drugih biljaka , ali postoje neke razlike . Klijanje

hidroponski sustavi često koriste za klijanje biljke , čak i ako ta postrojenja kasnije se prenose na konvencionalne vrtu tla . Sjeme može biti stavljen u pojedinim posudama za klijanje , u treset čepova i raširena u ladice . Kada sjemenke su nikle u pojedinim posudama , oni su vrlo lako prenijeti u drugi hidroponski postava za tijeku rasta . Ako sjeme treba prenijeti na vrtnom tlu , oni obično drže u hidroponski okoliš dok se biljke postignu prihvatljivu veličinu za transplantaciju , a onda su se sadi u lonac ili vrtu kao bilo koja druga transplantacija će biti . Hidroponski hranjive tvari nisu uvijek koristili za klijanje biljaka , i umjesto toga sjeme može se dobiti s običnom vodom ili s hranjivim tvarima pomiješana s pola snage .
Rani rast

rano rast biljaka u hidroponski sustav varira vrlo malo po vrsti biljke . Kao opće pravilo , biljke doživljavaju svoj rani rast ubrzo nakon klijanja . To jerazdoblje kadabiljka ide od malih sadnica do odrasle veličine . Stopa po kojoj raste ovisi o normalnoj stopi rasta biljke , tako da biljke koje se dugo vremena da rastu u tlu će potrajati relativno dugo vremena da raste u hidroponski sustav kao dobro . Prednost hidroponskom , međutim, da biljke rastu oko 25 posto brži u hidroponski sustav nego kada se uzgaja u tlu .
Sazrijevanje

Treća faza od hidroponski rast biljke jesazrijevanje biljke . U većini slučajeva , to znači da jestopa rasta znatno usporava ibiljka poprima obilježja zrele jedinke . Za cvjetnica , to znači da jebiljka će se početi prikazivati ​​cvijeće koje su karakteristične za svoje vrste . Prehrambeni biljke će se početi razvijati u punoj veličini voća i povrća . U slučaju lisnatog zelenog bilja , većina će rasti do te mjere da su gotovo spremni za bijeg , ili razviti cvjetne stabljike , što jeznak da se treba brati . Biljke u ovoj fazi je potrebno puno hidroponski hranjivih tvari , i oni se mogu koristiti puno tekućine jer oni razvijaju velike listove i pune veličine plodom .
Harvest

berbe od hydroponically odrasle biljke često je puno jednostavnije od onih narasla na više uobičajene postavke . U mnogim slučajevima, hidroponski biljke su povišene , što berbu lakše , i oni su također često uzgaja u zatvorenom prostoru , što znači da vrijeme nijeproblem u vrijeme žetve . U ovom trenutku , većina biljaka će se prestali rasti i često zacrvenio s običnom vodom nekoliko dana prije berbe rasprodati sve soli ili mineralne naslage na biljkama .

Biljke koje rastu u nakupinama blizu tla, kao prilagodba

Baš kao i životinja , biljaka prilagoditi svojim specifičnim okruženjima razvijanjem prilagodbe koje im omogućuju da prežive - i napredovati - u svojim pojedinim ekosustavima . U slučaju slabog uzgoj biljaka , okolina je uglavnom oštra . Hladno vrije

Více >