Ukrasne Potted Stabla

ukrasnog drveća u uređenje okoliša općenito se smatra da su stabla koja ni cvijet , imaju izrazitu lišće ili neki drugi ukrasni atribut . Kada rastu ukrasni drvo u kontejneru , ona pruža dekorativni naglasak u zatvorenom prostoru ili na otvorenom, na balkone , terase i palube . Uzgoj ukrasne stablo u loncu omogućuje nekome da ga oblikuju za više zapanjuje utjecati . Patuljak sorte raditi i za kontejnerski uzgoj . Evergreena

zimzelenog drveća , osobito patuljaste sorte, može napredovati u kontejnerima . Patuljak smreke kao Oriental, Alberta i sibirskih sporo rastu s atraktivnim prirodnim oblicima . Talijanski čempres , Holly i tisa imaju ukrasne oblike , naravno , ali mora biti podrezane održavati manju veličinu spremnika . Vrtlari može orezati šimšir , smreka i čempresa u spiralama , lopta oblika ili čunjeva izgledati Topiary . Ukrasne palme u loncima uvijek napraviti upečatljiv izjavu .
Voće

USDA srčanost zona 7-3 , patuljaste voćke, osjetljive na mraz , lako može biti premještena zatvorenom prostoru za zimske zaštite . Patuljak citrusa stabla , poput limuna , limete i naranče često provode zimu u kući i izvan ljeta . Čak i bez njegove mirisni cvjetovi cvatu ,citrusa stablo ispušta ugodan miris . Ostali patuljaste voćke kao što su jabuke, kruške , breskve i trešnje može rasti i na kontejnerima , osobito ako je prostor ograničen u prizemlju u porastu, ali neće proizvoditi obilje voća .
Listopadno

Strogo za vanjsku raste zbog pada lišća , ukrasnog listopadnog drveća može biti vrlo atraktivna tijekom cijele godine . Procvat ukrasnog drveća u patuljaste sorte poput krepa mirte cvijet tijekom cijele vegetacije , a tijekom zimekoru postaje atraktivna . Japanski javor ,mali listopadno drvo sa grane prirodno raste umjetnički , proizvodi male , šarene lišće . Magnolia stabala , serviceberry i sviba cvijet u proljeće , proizvoditi atraktivan ljetni lišće i imaju impozantne zimskim bobice .
Bonsai

Jedan od najpoznatiji saksiji stablo je jedna odrasla za japanskog bonsai zaslonu . Japanski bonsai jetradicionalni oblik umjetnosti trening mlada stabla u ugodan oblika dosljednim obrezivanje . Višegodišnja drvenasta stabla pogodna za bonsai prema vrhu i korijen obrezivanje igrani prirodnog grananja i sposobnosti da i dalje mali , dok raste u plitku posudu . Općenito vrsta drveća su odabrani na temelju vrste lišće , osobito stabala s malim lišćem ili iglicama .

Kako rastu vode Lotus

lotus jevodena biljka usko povezana s lopočima koji se smatraju svetim u hinduističkim i budističkim vjera . Nelumbo nucifera , s ružičastim cvjetovima , je porijeklom iz Indije i jugoistočne Azije , dok je N. lutea , sa žutim cvjetovima , je porijek

Více >