Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Specialty Gardens >> Content

Wisteria Biljni Uzorci

Nekoliko stvari činiti više eterično u vrtu nego sjenica s dugim, visećim stabljika plavih cvjetova i mirisa wafting kroz zrak . Wisteria jevino koje je Privjesak plave , ružičaste ili bijele cvjetove ; vinove loze koji je dovoljno velik da pokrije sjenica vjerojatno će bitiprimjerak biljka . U hortikulturi trgovini , koji će se pod nazivomprimjerak ,biljka mora biti velik , posebno obučeni ili odreže, ilipredstavnik vrste . Školovani o standardima

hortikulture ,standard jebiljka koja je trenirao i njome se formira prtljažnik . Wisteria da je trenirao na standard , na primjer , izgleda kao Wisteria stabla , a ne loze . Obično , wisterias su obučeni o potporama i ne smiju granati . Kad dođu do željene visine , što je obično 3 do 5 metara , na vrhu je obrubljen . Okretanjem vrh ,vino potiče početi grananja. U ovom trenutku to može biti obučeni po obliku ili dopušteno da plaču . S dovoljno godina , gotovo svaki Wisteria će na kraju izgubiti svoje donje grane i , naravno, postaju stabla nalik . Obuka wisterias o standardima jednostavno ubrzava što svibanj su se mnogo godina da se dogodi , naravno .
Stariji Biljke

Vrlo stari wisterias će imati fascinantne kvrgav i uvijene gaće . Prepušteni sami sebi ,Wisteria može imati ogroman doseg , ponekad zapljuskuju cijele zgrade . Najveći svjetski poznati Wisteria primjerak nalazi se u Kaliforniji i pokriva cijelu ral . Najstariji primjerak u Engleskoj je zasađeno u 1816 i pokriva tri kata zidove pivovare . Cijeli park izgrađen je oko 500 - year -old primjerkom u Kini . Wisteria nema do ove dobne ekstrem da seprimjerak, ali to sigurno vitrine Wisteria potencijal .
Bonsai

Wisteria može napravitiveliki bonsai primjerci . Prvo , to je trenirao i nije dopustio da se grana tako da se čini prtljažnik . Stigavši ​​do željene visine , onda se vješto odstranjuje . Rezultat jemnogo manja biljka koja umjetnički manipulira . Vino je često trenirao zajedno formi i stalno podrezane tako dadeblo postaje velik , abiljka ostaje mala u stasa . Jer jevino , što je posebno lako trenirati u neobičnim oblicima . Postoje primjerci kojemprtljažnik je savijena , nastrani ili čak zapetljane .
Osmanluk

osmanluk jeumjetnost trening biljku u nešto dvodimenzionalni dogovoru . Osmanluk biljke su obučeni da stavi stan uz ogradu , zid ili rešetkama . Wisteria je lako trenirati za tu svrhu jer su vina su podatna i lako savijati . Oni su , međutim , visoka održavanje i zahtijevaju mnogo rezidbe zbog svoje agresivne naviku rasta . Na Mario Righini Estate u Italiji postojiprimjerak osmanluk koji je zadržao ravno na zid za gotovo 300 godina.


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/specialty-gardens/1016113224.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.