Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Specialty Gardens >> Content

briga & Održavanje Bamboo

Autohtoni na svim kontinentima osim Europi i Antarktici , bambusa sastoji se od više od 1.000 vrsta i 91 rodova . To ječlan obitelji trave , Poacea , te se smatranajbrže rastuća biljka na planeti . Nekoliko vrsta raste samonekoliko centimetara visok, dok su neke tropske vrste doći do visine preko 100 metara , njihove vlativeličine od debla . Koja sadrži Srpski Srpski

Bamboo traje jedan od dva rasta navike : ili trčanje ili grudica. Utrci sorte mora biti sadržana ili će širiti rampantly i mogao bi postati invazivna . Bury listove fiberglasa ili visoke gustoće polipropilena okrenute vertikalno , da se formira barijeru koja je najmanje 30 cm dubine . Tijela vode , kao što su potoci ili barama , uz dobro putovao makadamu , može pomoći da se zaustavi širenje trčanje bambusa . Topoću bambusa , koji se širi polako i samokratka udaljenost na način sličan ukrasnih trava , obično ne zahtjeva kontrolu .
Kultivirati

Novo posađene bambusa zahtijeva redovito zalijevanje dok ne postane uspostavljena . Međutim , ne bi se omogućilo zemlji ostati zasićenih , jer to može biti pogubno . Zaštitite mlade presadnice iz popodnevnog sunca i od jakog vjetra . Nakon što su dobro uspostavljena biljke , što će zahtijevati ni umjetno navodnjavanje ni zaštitu od topline sunca. Kontrola korova po košnje , ručno plijevljenje, malčiranja ili primjene herbicida , dok su novi nasadi etablirati . Nakon uspostavljena , bambus će se natjecati s bilo korov raste u svojoj sredini .
Žetva

Harvest bambusa za prodaju kao transplantacija u rano proljeće prije izdanci izlaze . Izrežite teške rizoma s nožem nakon kopanja i prije nego što ih je podizanje od tla

Ostavite najveći i najizravniji mladice da rastu u vlati . ; žetve vlati u dobi od 3 do 5 godina. Cut Lovački po ruci u kasnu zimu prije početka proljeća rast ili u kasno ljeto .

Harvest puca za kulinarstvu koristi kada ste prvi put primijetili ih nastajanju . Odrežite ih rukom ispod razine tla , na mjestu gdje su oni povezani s rizoma . Žetva puca odmah , kao što su brzo rastu teška .
Iskorjenjivanju

Hand - kopaju sitne krpice neželjenih bambusa . To može biti utijeku proces , jer je mali komadi korijena ostavili na terenu će ponovno narasti . Ponovljeni košnja nisko raste sorti je dovoljno često da iscrpi korijenski sustav , tako da prestaje rasti . Upotreba sistemske herbicida , kao što je imazapir ili glifosat , također može biti učinkovita u iskorjenjivanje velikih neželjenih kolonije bambus . Izrežite vlati i četkanje poko površinu herbicida . Prskanje lišće s herbicidima je manje učinkovit u iskorjenjivanju bambus , iako se čini da potiskuju rast .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/specialty-gardens/1016113285.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.