Činjenice o Porcupine šaš

Mnogi ljudi plaćaju malo da ne obraćaju pozornost na bilje koje raste uz autoceste , napušteno puno i streambeds . Jedan od tih biljaka jegust izgleda dikobraz šaš , koja raste u gotovo svim Sjedinjenih Američkih Država. Ime i Obitelj

dikobraz šaš ( Carex hystericina ) se također naziva bottlebrush šaš , zahvaljujući sličnosti s alatom za čišćenje . Biljka je iz obitelji Cyperaceae , što uključuje rogožine i cottongrass , kao i druge biljke šaš . Biljka se prirodno javlja u cijelom SAD-u , osim u Nevadi , Louisiana , Mississippi , Alabama , Georgia , Florida i Caroline .
Opis

dikobraz šaš stvara duge , tanke stabljike iz koje niču brushlike izraslina . Svaki list raste od stabljike je između 5 i 10 cm dugačkih s glatkim gornje površine i donje grube površine . Svaki rast čekinje četkica doseže oko 2 inča dugo i mekom na dodir . Biljka je savjet , poznat kao staminate , okreće smeđa nakon klijanja . To ne obilježavaju biljka smrt , ali nakon postizanja svoju punu visinu ,ostatak rast dogodit će se prema van .
Gdje je pronađen

Porcupine šaš raste najbolji u vlažnim područjima , što je razlog zašto je Niče ni u divljim područjima oko potoke, bare, potoke i rijeke . To najbolje raste u plodnom tlu koji sadrži neke ilovača , pijesak ili kamenje . To ne rastu dobro u kompaktnom tlu . Biljka tolerira nekoliko dana poplave bez negativnog štete . Raste najbolje u punom - to- djelomična suncu , najmanje četiri sata izravnog sunca dnevno . Također Niče u odvodni jarci uz strane ceste , budući kišnica skuplja u tim jarcima .
Ostale informacije

Porcupine šaš cvate od kasnog proljeća do Ivanje , uglavnom iz svibanj-srpanj ili kolovoz u većini područja zemlje . Zbog svoje učestalosti kao wildflower u mnogim dijelovima zemlje , zlatice , skakavci , gusjenice , moljaca iraznih ptica , kao što su patke i guske , koristiti dobavu dikobraza šaša za svoje dijete . Biljka je zaštićen u tri države . To se smatrapovijesnim biljka u Kentuckyju , a osjetljiva biljka u Washingtonu i ugrožene biljke u Marylandu .

Kako Plant pčele Vrt

U 2006 ,fenomen poznat kao propasti kolonija poremećaj ( CCD ) je počeo . Pčele počeo odumiru ili ostaviti svoje košnice na alarmantan stopa . Oko 70 posto pčela podlegao bolesti , u skladu sa Državnog sveučilišta New Mexico . Točan uzrok CCD nije od

Více >