Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Specialty Gardens >> Content

Ruže Plant ili grm s pet - Petaled cvijeće

Roses , roda Rosa , možda su najpoznatije grmlje unutar obitelji Rosaceae . To jevelika obitelj , međutim , to uključuje i grmlje i zeljaste biljke s različitim rasta navike i cvatu bojama . Mnogi od tih grmova i biljaka imaju jednog obrasca cvijeće sa samo pet latica po cvijet , a neki od njih proizvoditi voće . Rosa
R. laevigata " Cherokee " proizvodi mirisne cvjetove 4 - inčni promjer u proljeće .

Rosa meineble " Red Meidiland " jegroundcover tipa ruža grm koji je samo 1 1 /2 do 2 metara visok , ali se širi u širini od 4 do 5 metara . Ona proizvodi 3 - inčni promjera crveno cvijeće s bijelim centrima . Rosa " Mutabilis , " China porasle , proizvodi od 3 inča promjera cvijeće koje se mijenjaju boje . Oni su žuti kad su otvorili , a zatim postupno promijeniti narančaste , ružičaste i tamno ružičaste do crvene boje kao što su dob . Grm raste do zrele visine od 3 do 6 metara i širini od 2 do 5 metara . Rosa " Dainty Bess " jeruža koja proizvodi velike 4 - do 5 - inčni promjera blijedo ružičastim cvjetovima . Ovaj grm raste do zrele visine od 3-4 metara i širine 2-3 metara . Sve su to ruže grmlje cvatu od sredine proljeća do prvog mraza s jednim obrazac pet petaled cvijeća .
Fragaria
" Ozark Beauty " je drugi tip everbearing da Cvate od sredine -proljeće do prvog mraza .

Fragaria su također u obitelji Rosaceae i proizvesti bijele ili ružičaste pet petaled cvijeće . Oni su biljke jagode . " Cavendish " cvjeta u bijelom u kasno proljeće . On jeod lipnja do bearing vrsta jagoda koje se proizvoditi voće , ali samo jedna velika kultura koja obično dozrijeva do kraja lipnja . " Eversweet " jetip everbearing od jagode biljka koja cvjeta u bijelo . To stvara urod jagoda svakih šest tjedana od kasnog proljeća do prvog mraza . " Frel , Pink Panda " cvjeta u ružičastoj od proljeća do jeseni , ali se ne proizvodi jagode pouzdano . To jehibrid križ proizvedena od divlje biljke jagoda i cinquefoil Potentilla postrojenja .
Geum
Avens su općenito otporan na USDA srčanost zonama 5-7 . < P > Geums , obično naziva avens , u obitelji Rosaceae i proizvoditi pet petaled cvijeće . To su zeljaste višegodišnje biljke . " Gospođa J. Bradshaw " je 1-2 metara visok i proizvodi panicles od 1 1/4-inch-diameter crveno - narančasta cvijeće u proljeće . " Cherry Cordial " je od 9 do 12 cm visok i cvate crveno od sredine do kraja proljeća . Geum coccineum " kolačić " je samo 6 do 12 cm visok i proizvodi narančaste cvijeće iz midspring do ljeta .
Potentilla
P. neumanniana " Nana " raste na samo 6 cm visok .

Potentilla fruticosa , žbunovit cinquefoil , jelistopadni grm koji naraste do visine od 2-4 metara i širine od 3 do 5 metara . Cvate od kasnog proljeća do rane pasti sa žutim 1 1/2-inch-diameter cvijeća . " Flamenco " jezeljasta višegodišnja vrsta cinquefoil koja raste u visinu i širinu od 1 do 2 noge i proizvodi crvene cvjetove u kasno proljeće . Potentilla nepalensis " Ron McBeath " je vrsta groundcover cinquefoil da je od 9 do 12 cm visok i irok 1 do 1 1/2 noge . To stvara svijetle crvenkasto - ružičaste cvjetove sa crvenim središtima tijekom proljeća i ljeta . Ove vrste Potentilla sve proizvode pet petaled cvijeće .
Rubus
R. " Triple Crown " jevrsta kupina s bijelim cvjetovima .

Kupine i maline su također u obitelji Rosaceae i općenito proizvoditi pet petaled cvijeće . Rubus fruticosus " Chester " jevrsta kupine koje cvjeta u blijedo ružičastoj od sredine do kraja proljeća . Ona proizvodi kupine koje obično sazrijeva u srpnju . R. idaeus " Fallgold " jemalina biljka koja cvjeta u bijelo i proizvodi zlatne boje bobice u kasno proljeće , a zatim ponovno krajem ljeta do rane jeseni .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/specialty-gardens/1016113470.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.