Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Specialty Gardens >> Content

Sjena Tolerantan Cvijeće za vrt

Većina kuće vrtlara ima površinu od njihovog krajolika koji je umotan u sjeni , bilo da je ispod stabla ili u sjeni strukture . To ne znači da morate odreći ljepote cvijeća u tom području , međutim . Obilje biljke će rasti i rasti čak iu sumnjivim uvjetima . Žarulja Cvijeće

Caladium ( Caladium bicolor ) ježarulja biljka koja je poželjna prvenstveno po svojim šarenim lišćem , iako također ne proizvodi cvijeće . Ovaj kratki biljka uspijeva u toplim, sjenovitim područjima i značajke Bi- boje , u obliku srca lišća . Ako živite u područjima koja imaju niskim temperaturama , iskopati žarulje i pohraniti ih za zimu , ili zasaditi nove svake godine . Gomoljasta begonija ( begonija tuberhybrida ) su također tender žarulja biljke koje uspijevaju u hladu . U stvari , njihove šarene cvjeta će uvenuti pod vrućim, sunčanim uvjetima . Sunovrati ( Narcissus pseudonarcissus ) će rasti u svjetlosti , pjegav hladu i proširit će se iz godine u godinu se pokrivaju područje s veselim žutim cvjetovima .

Godišnja Cvijeće

Impatiens ( Impatiens wallerana ) su moždanajpopularniji nijansu godišnje . Te male , pulsira šarenog cvijeća su vrlo izdržljiv i da će rasti i širiti dugo cijelo ljeto . Dolaze u gotovo svim bojama osim plave i kreću se između 8 i 24 cm u visinu . Browallia ( Browallia speciosa ) nije toliko poznat kao Impatiens , ali jeatraktivan izbor , pogotovo ako ste u potrazi za nešto plavo . Cvijeće, koji sjede zaustavili 12 - inčni stabljike , dolaze u nijansama bijele i plave .

Višegodišnje cvijeće

mekog srca ( Dicentra spectabilis ) napredovati u sjenovitim područjima i često su pronađena divlja raste u umjerenim šumama , stavite ispod listopadnog drveća . Biljka ima osebujan, viseće cvijeće oblikovane poput srca . Previše topline će uzrokovatibiljka zaustaviti cvatnje , tako da je ovodobar izbor za područja koja imaju kul ljeta . Jedić ( Aconitum Napellus ) jeizvrstan izbor za dubokoj sjeni i ako nemate djecu ili kućne ljubimce . Ova otrovna , ali upadljiv biljka raste visoka - do 4 noge - i cvjeta tijekom cijelog ljeta . Cvjetovi dolaze u nijansama ružičaste , bijele i ljubičaste .

Lišće biljke

Većina hlad -voli biljke proizvode cvijeće , ali za neke od njih , ti cvjetovi su beznačajni u odnosu na lišće . Hostas su jedan primjer za to . Iako ove biljke ne proizvode cvijeće , oni su više poželjna za njihov atraktivan i šarolik lišće . Coleus ( Solenostemon hibridi ) je još lišće biljke . Za razliku od hostas , ukrasne biljke trebaju toplo vrijeme napredovati i da će uljepšati svoje sjenovitim područjima s lišćem ljubičasta, zlatna , narančasta , pa čak i ružičaste . Cvjetovi su mali i zasjenjena lišćem . Biljke se mogu uzgajati u posudama i donio kući za zimu .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/specialty-gardens/1016113539.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.