Papaya sorti

sočno voće papaja raste na drveću u tropskim i suptropskim regijama diljem svijeta , uključujući Državama , Australiji, Južnoj Africi i Indiji , iako je mislio da ima izvor u Srednjoj Americi . Prema istraživanju iz Purdue University , The Globe - kasu sjemenke su napravili svoj put do dalekih regijama , kao što su Barbados i Italije pa sve do Indije i pacifičkim otocima . Slatko i pomalo cvjetni tijelo od papaje se obično jede svježe za doručak i koristiti da se utvrdi smoothies i sokove . Sjedinjene Države

Prema Sveučilištu Purdue ,okrugli dinja veličine " Califlora " Papaya -sorte otporne na bolesti - razvijen je na Sveučilištu u Floridi . Prije toga , u 1950 ,papaja industrija je u opadanju , jer plodovi su pogođeni bolešću i zato će postati gorka okusa . " Califlora " ima tamno žuta ili blijedo narančaste tijelo , baš kao i dinja , i uspijeva u južnoj Floridi . Na Havajima , tri vrste Solo različitim papaja su narasli : " Kapoho ", " Sunrise " i " Waimanalo " . Žuto - narančasto meso " Waimanolo " je tvrtka - dobro za izvoz - aliplod se smatra prevelika za izvoz , a to je pojeo široko na Havajima . Prema University of Hawaii ,žuto - narančasto - konkretizira " Kapoho " je idealan za izvozno tržište , jer je težak 12 grama na 20 grama . " Sunrise " ili " svitanja " razne papaje također potječe na Havajima , i to najčešće je poznat po svojim slatkim nadimkom - jagoda papaja - . Nazvana po svojoj ružičastoj i mesa berrylike okus

Indija

Indija ima povijest 30 godina uzgoja papaje , uzgoj ove voće kako bi se osiguralo da se kultivari slatka vina i otporna na bolesti . Razne sorte napredovati u cijeloj Indiji , kao što su Behemoth žuto- konkretizira Coorg Honey Dew koje savjeta ljestvice u više od 7 funti i trgovina i, što jekvalitetno voće koje ima izvrsnu tržišnu vrijednost . Za usporedbu ," Washington " Papaya je mnogo manja , težinom od 1 do 2 kg. Ona nosi nekoliko sjemena , a njegova žuta meso je cijenjena u Bombaju za svoje slatkoće . " Ranchi ", koja se uzgaja u Jharkhand i Zapadni Bengal regijama Indije, duguljasti i ima slatki tamnožuta meso .
Australija

Prema do Australije Ruralna Industries za istraživanje i razvoj Corporation ,prvi papaja je doveo u Australiju 1875 , a ne za njegovu sočnom tijelu, nego po svojim ljekovitim prednosti . U Australiji , pojam " paw šape " primjenjuje se žuto - fleshed papaje , koji su veći od specijalista i crvenih papaje , ali manje slatko . Njegova kruškoliki narančasto- crvena - konkretizira kolege jednostavno zovu papaje . Sorte su " Bettina ", koja nosi okrugle plodove vaganje težak 3-5 funti, a žuti - konkretizira " Gvineja Gold" i " Sunnybank " papaje , u prosjeku 2,5 i 1,4 £ , respektivno . Ove sorte smatraju komercijalno održiva , jer su stabla imaju dobar prinos od ukusnog voća .
Južna Afrika

U ranim 1950-ih , južnoafrički zlatno - žute - meso " Hortus Gold , " mase od 2 do 3 kg , se obrađuje s hardiest 200 sadnica koje su izložene visok prinos voća . I 1976 ,sorta ( koja je poznata po dobivanjumalo sentimentalan ako se sazrijevati predugo ) koja je dala najviše šećera i bilavećina bolesti otporan je klonirana Sveučilišta u Natal . Ishod jeslatka " Honey Gold " papaja ,samo papaju klon svijetu . " Honey Gold " prosjeci 2,2 £ , i kako " Hortus Gold " i Honey Gold " su dvostruko veći od havajskih " Solo " sorti .

Patuljak zimzeleno grmlje za kamenjare

kamenjare zahtijevaju specifične vrste biljaka da bi bili uspješni , atijekom cijele godine rock vrt ne treba ogoljelog zimi . Odabir niz patuljastih zimzelenog grmlja će držati stvari zanimljive i osigurati kontinuitet , kada biljke završe cvatnju .

Více >