Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Specialty Gardens >> Content

Cvijeće u renesansnom vrtu

Cvjetni vrtovi su biliosobito korisno dio renesansne kuće . Cvijeće su bili i estetski i funkcionalno , a korišteni su kao hrana , boje , a ponekad i za medicinske svrhe . Vrtovi dizajnira su pod utjecajem grčke i rimske stilova i često uključuje neku vrstu ograde , kao što su ograde . Ovisno o veličini , ti vrtovi bi često uključuju cvjetnice grmova, stabala, rešetka s penjanje loze i šarenog cvijeća . Broj cvjetova bili su gotovo univerzalna u vremenu , a može se naći u gotovo svakom vrtu . Neveni

renesansni vrtovi često rastao marigolds ( Tagetes ) bilo u zemlji ili kao lončanice . Listovi i latice najčešće su korišteni kao kuhanje biljke i za ublažavanje boli ubod pčele ili ose . Oni su prilično lako rasti i širiti , te će činiti dobro u gotovo svakom tipu tla . Te cvijeće treba biti posađeno u području s punim sunca i umjereno plodno tlo . Cvjeta su narančaste ili žute boje, a bit će otvoren u proljeće, ljeto ili jesen , ovisno o zoni sadnje . Postoji više od 50 vrsta nevena , što znači puno razne boje, teksture i cjelokupni izgled . Svaka vrsta stvara ugodan miris i ima dugu vaza život .
Daisy

Najčešće renesansne sorti tratinčice suvola oko i Gerbera , iako Nisu bili ' t jedina opcija za vrt . Tratinčice su se često koristi kao izvor boje u vrtu , ali su se i okus juhe, čajevi i salate, te kao lijek za čir , kad se doda vino . Tratinčice uključuje veliki broj vrsta, od kojih je većina dolaze u nekoliko živih boja i niz veličina . Te cvijeće treba biti posađeno u području s djelomičnim ili puno sunca , i zahtijevaju tla da izlučivanje dobro da spriječi stajaće vode .

Ljubičica

Violets su zajedničko mjesto u renesansnim vrtovima zbog svoje povezanosti s čistoće, poniznosti i Djevice Marije . Oni sunaširoko koristi cvijet ; njezini jestive Latice su korišteni za ukras hrane , kao parfem te u mirisnim uljima . Ljubičice su značajni zbog svog relativno lako rastu , estetskih i ugodan miris . Zajednički ljubičice su prikladni i za pokrovnost i kao posađeno cvijeće , ali može postati invazivan ako se neuredne . Oni korist područja s filtrirane svjetlosti , ali će učiniti dobro u punom suncu , akoklima je blaga i dosta vode je dostupna .

Roses

Roses su široko uzgaja u cijelom Europa u doba renesanse , a bili su česti u vrtovima razdoblju . Samonekoliko sorti doba nalikovala moderne sorte , aneke su prednost , uključujući čaj , damasta i ruža ruža . Latice su često se koristi u parfemima , i kao antidepresiv a šipka se koristi za skuhati skorbutu - sprječavanju čaj . To su prilično izdržljiv cvijeće , ali su hladno - netolerantni , koji mogu ograničiti njihov raspon za uzgoj . Oni zahtijevaju obogaćuje tlo nutrijentima koji odvodi dobro da spriječi zdravstvene probleme . Ruže zahtijevaju redovito zalijevanje ,točan iznos koji će se razlikovati ovisno o rastućem zoni .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/specialty-gardens/1016113664.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.