Konzervatorska Vrt Cvijeće

Conservatories nisu puke staklenici , iako mnogi ne daju prostora za kasnu zimu počinje za ljetne biljke . Oni su se spustili iz slučaja Wardian , rano terarija stvoren za prikaz tropske uzorke u Victorian domova diljem sumornoj hladnoći engleskog zime . Konzervatorij jeslučaj Wardian na velikoj skali , dizajniran za prikupljanje vrt cvijeća , uvažavanja i opuštanje . Konzervatorska

Conservatories slavio visinu engleskom botaničkog istraživanja pružanjem vitrine za dlanove , arums i druge tropske biljke donijeli po istraživači poput Charlesa Darwina . Zapetljan željeza i staklene kuće u Kew Gardens inspiriran slične strukture u bogatih i srednje klase domove . Moderni vrtove , izrađeni od čelika ili drva s bračnim i troslojnim staklom , premali su za krušno stabala i kraljica dlanove . Njihove police i viseće košare , međutim , osigurati dovoljno za zbirke kaffir ljiljanima ili gloxinias , kao i prostor za prošlog ljeta geranija i jaglaca sobu.
Zimsku

Manje biljke trebaju biti poslani u kompost konzervatorija vlasnika . Pelargonije , minijaturne ruže, fuksija i drugi kontejner biljke iz dvorišta cvatu cijele zime , a može se preselio natrag van u proljeće . Poklon biljke kao što Poinsettia , azalea , krizantema , ciklama i Kalanchoe dobivaju istu količinu svjetla kao u stakleniku , gdje su podigli i žive dulje . Mnoge biljke unose u stakleniku za zimsko sklonište , kao što Impatiens i begonija se može koristiti za matične reznice u kasnu zimu pružiti ljetni vrt zaliha .
Tropical ukrasi

klasični zimski vrt je ispunjen orhidejama, rajske ptice , anturiuma i drugih egzotičnih tropskih cvjeta . Ako orhideje uzeti previše truda , pokušajte arums ; Anthurium , calla ljiljan , i Spathiphyllum , ili mir ljiljan , cvatu slobodno u zimi i ostatak u proljeće kada vrt dužnosti zovu . Kineska hibiskus osigurava bujna, jarkih boja cvjeta cijele zime . Za konzervatorija u USDA zone 5 i dalje na sjever , kamelije koje cvatu u veljači i ožujku u svojim izvornim zonama osigurati kasno - zimske cvjeta . Indijski pucao i drugi cannas pružaju impresivan lišće, kao i svijetle cvjeta . Konzervatoriju grijaćih tijela ili priključak na kućanske središnjih kotlovnicama pomoći zadržati dnevne temperature u 70 celzijusa i noćne temperature u gornjim 60 ,raspon je potrebno za zdrave , produktivne tropskih biljaka .

Stalnih stanovnika

Osim saksiji cvjetnica , koja se može lako biti premještena na otvorenom u ljetnoj trijemu ili vrtu , razmislite cvatnje vinove loze za konzervatoriju . Iako previše izvaljen za male vrtove , penjanje ili prateći loze , s obzirom pravilnu potporu , pružiti pjegav hlad za hlad - loving biljaka , maska ​​neželjene poglede i omekšati oštre kutove . Vininga nasturtiums , leptir graška , čempres loze i moonflower su biljke koje se reseed kada je odrastao u velikim posudama . Američki Wisteria jemanje agresivan oblik Wisteria roda . Penjanje ruže , višnja grah i penjanje hortenzija raste te je u vrtu . Pink jasmina cvjeta u zimi i žutoj jasmina u kasne zime do ranog proljeća. Mandevilla , bugenvilije i Gloriosa ljiljana , sve tropske ženske sportske hlače , egzoti izgleda cvjeta za ljetni konzervatorij .

Biljke koje su rijetke

Postoji nekoliko čimbenika koji se koriste za klasifikaciju biljku kao rijetka . Biljka može biti rijetki u tome što više ne raste do te mjere da je nekad učinio u svom prirodnom okruženju . Biljka može biti rijetki u tome što raste i uspješan u kl

Více >