Kako Bonsai je cedra

U njihovom prirodnom staništu , cedrovi ( Cedrus ) može narasti više od 50 metara visok . Iako su često velike jedinke u prirodi , cedrovi napraviti odgovarajuće sorte za uzgoj i trening kao bonsai drveća . Libanon cedar ( Cedrus libani ) i Cipar cedar dvije sorte koje rade izuzetno dobro za oblikovanje u bonsai primjeraka . To je ono što vam je potrebno
Cedar Sadnica Screenshot Bonsai Pot Screenshot vrtlarskim škarama
Grubo potting tla Screenshot sphagnum Moss Screenshot Wire Screenshot Wire rezači
gnojiva
prikazati više uputa
1

početi s mladom cedra koja je manja od 2 godine . Žetva sadnicu sa sela , ako živite u mjestu gdje cedrovi rastu divlje , ili kupiti jedan od rasadnika . Možda ćete morati pitati za ovaj mladi od uzorka , kao i mnogi rasadnici i vrt centri ne prodaju cedar dionice dok su stabla nekoliko godina .
2

Transplantcedar sadnica u bonsai posudu . Ove specijalitet lonci imaju široke i plitke oblike koji će pomoći da se ograniči korijene i poticati usporava rast zajednički u umjetnosti bonsai . Ispitati root -loptu , dok ste ga iz tla . Koristite obrezivanje škare za odrezati vrške bilo bočno korijenje da uvijati oko korijena -loptu . Prijenos cedar na bonsai lonac , saditi u grubim , dobro dreniranu zemlju s visokim sadržajem pijeska . Čvrstu površinu tla u lonac i širiti 1/2-inch sloj sphagnum mahovine po površini .
3

orezati svoj ​​cedra za početak formiranja željeni oblik . Skini grane koje rastu na donjoj polovici mladog stabla . Izrežite središnji vođu dolje na razini najvišeg grane. Orezati off grane uz deblo na tanke out one koje rastu izravno nasuprot druge grane , stvarajući neku vrstu stepenasta učinak uz deblo . Ostavite oko dvije trećine preostalih grana na jednoj strani stabla , umjesto da ih distribuira ravnomjerno po svim stranama . Ovaj obrezivanje tehnika je potrebno formirati nizak , brišući karakterističan čest u bonsai umjetnosti .
4

Izrežite duljinu fleksibilan , čvrste žice koje mjere oko dva puta visinu svog cedra . Probiti jedan kraj duboko u tlo u blizini podnožju stabla . Pažljivo omotajte žicu oko debla cedra . Twist žice u obliku spirale, to formira u blagi kut koji vuče vrh cedra prema strani s najviše grane . Ostavite tu žicu na mjestu za barem prvu godinu rasta .
5

Postavite bonsai na sunčanom položaju unutar svog doma . Voda je duboko svakih pet do sedam dana, primjenjuju dovoljno vode za proizvodnju odvodnja iz rupe na dnu lonca .
6

hraniti svoje bonsai u rano proljeće , pomoću biljka hrana formulirana za cedra stabala . Slijedite upute na naljepnici , razvodnjavanje gnojivo za smještaj maloj površini svog stabla .
7

Pinch nove poslovnice počinje kao što se pojavljuju na trupu , uklanjanjem samo grani pupoljke da odvraćati od sazrijevanja formi vaše bonsai .

Lubenica To raste samo na baseball Veličina

Oni ne mogu biti točno baseball veličine , ali oni su prilično male . Novi trend u lubenici je poznat kao osobni lubenice , i oni u rasponu veličina 2-5 kg. Savršeno za male kućne vrtove ili male obitelji , te malo dinje imaju tanje rinds i jednako

Více >