# >> Dom i vrt >  >> Plants, Flowers & Herbs >> stabla >>

Kako Deep Nemojte korijeni patuljak Japanski javor Idi u zemlju ?

Početna vrtlari i stručne landscapers podjednako vole japanske Maples ( Acer palmatum ) za svoje delikatna lišće i briljantne jesenskim bojama . Ove graciozan stabala napraviti atraktivan primjerke biljke , osobito manjih kultivara . Patuljak japanski javori obično se klasificiraju kao one koje dosegnu maksimalnu visinu od oko 4 noge od vremena oni su 10 godina . Kao i većina stabala , oni imaju relativno plitko korijenje . Plitko korijenje

javora ( Acer spp. .) Imaju plitko korijenje , a patuljak japanski javori nisu iznimka . Hranidbene korijeni posebno su vrlo blizu površine tla . To je zapravo istina većine drveća . Za razliku od mnogih trajnica , većina stabala nemaju duboke korijene dotaknite . Umjesto toga , oni se plitko korijena koje se protežu prema dolje do oko 3 metra ispod površine zemlje na najdublje . Većina manjih feeder korijena su unutar prvih nekoliko centimetara od tla . Ove plitke korijene može produljiti daleke prošlosti na stabla krošnjama . U stvari, Korijeni stabla mogu narasti tri puta širenje grana u roku od tri godine se sadi u krajoliku .
Osjetljiva Roots

Zbog korijeni javora su tako blizu površine , mora se paziti prilikom rada s vrtnog alata oko tih stabala . Roots može biti oštećen poremećaja u tlu , kao što su kopanje instalirati sustav navodnjavanja , ili čak i pomoću kosilice oko stabla . Dobar način da se zaštitite korijene stabala javora - kao i očuvanje vlage u tlu - je staviti 4 - inčni sloj malča oko stabla i preko izloûenim korijenima . Produžite sloj na rubu stabla krošnjama .
Zanimljivo Lišće

Zdrave korijeni znači zdravo lišće , a to je posebno važno kad je riječ o japanskom Maples , koji su cijenjena po svojim šarenim lišćem . Patuljak japanski javori će pokazati svoje najbolje boje - koje se kreću od ljubičaste do zlata , narančasta, crvena , tamnocrvena i briljantnim vapno zelena - kadastabla koja se uzgaja u bogatoj , dobro drenažno tla koja se vodi ravnomjerno vlažna . Voda ne smije izostaviti prikupiti oko korijena stabla , jer to može dovesti do truljenja korijena , gljivične bolesti koja uništava korijene i na kraju može ubiti stablo . Iz tog razloga , nikad posaditi Japanski javor u depresiju gdje je voda nastoji skupljati ili na mokrom , močvarnim tlom .
Relativno Hardy

Unatoč njihovom delikatnom izgledu , patuljak japanski javori relativno jednogodišnja biljaka dok su oni zbrinut ispravno . Većina su sporo raste i izdržljiv u US Department of Agriculture bilja srčanost zone 5. do 8. Previše sunca, vjetra ili suše - držati ih zalijevati tijekom sušnih razdoblja - može uzrokovati lišće da se smeđa . ; tako da ,djelomično u hladu mjesto zaštićeno od vjetra je najbolje .

Leaf Veličina na Muški Mulberry

U 11. stoljeću , europski trgovci riskirali svoje živote kako bi prokrijumčariti dud sjemena ( Morus spp.). Iz Kine kako bi se oni mogli njegovati drveće kako bi se hraniti lišće na svilene bube . Lišće dudova su jedina prirodna hrana koja svilene bu

Více >