Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> stabla >> Content

Koštano brašno & Orange Trees

.Zadovoljstvo raste naranče ( Citrus × sinensis ) ograničena je na vrtlara u US Department of Agriculture biljnih srčanost zone 9b do 11 naranača radije suptropska klima i nisu pouzdano jednogodišnja u područjima hladnije od američkog ministarstva poljoprivrede srčanost zone 9b , osim ako uzgaja kao kontejnerskog postrojenja . Koštano brašno nijepotpuna gnojivo za naranača , ali to ne opskrbe fosfora u lako dostupnom obliku . Koštano brašno

koštano brašno je izrađena od fino usitnjenim životinjskih kostiju , obično podrijetlom iz klaonice otpada , te je često tretirana s parom kako bi se spriječilo širenje patogena . Iako koštano brašno prvenstveno smatraizvor fosfora , što također isporučuje značajne količine dušika i kalcija . Tipičan hranjiva analiza koštanog brašna je 5-12-0 , ili 5 posto dušika , 12 posto fosfora i 0 posto od sode po težini ; ona također sadrži 22 posto kalcija po težini .
Korištenje koštano brašno Srpski Srpski

koštano brašno je skuplje u odnosu na njegovu količinu glavnih hranjivih tvari . To će biti jeftiniji za opskrbu dušik s umjetnih gnojiva , fosfor sa soft rock fosfata i kalcija s poljoprivrednom vapnom . Glavna prednost koštanog brašna je da jeizvor organskog odmah raspoloživih fosfora , dok je stijena na bazi fosfora izmjene otpustiti svoje hranjive tvari sporije . Ako pripremate tlo nekoliko mjeseci prije sadnje svoje naranača , to bi bilo isplativije koristiti Rock fosfata . Ako ste gotovo spremni biljka svoju stabala ili za stabla koja su već uspostavljena , koštano brašno jedobar izbor .
Fosfor stabla naranče

Naranče i većina drugih agrumi nemaju posebno visoke potrebe fosfora . Ako vaša zemlja je relativno plodno , možete dobiti prihvatljive prinose bez fosfora gnojiva . Ako ste zabrinuti o rodnoj opskrbe svoga tla fosfora ili ako želite učiniti sve što može kako bi se osiguralo optimalne prinose , vrijede oko 1 kilogram fosfata na svakom stablu svake tri godine . Koštano brašno je 12 posto fosfata po težini , tako da će morati podnijeti zahtjev oko 8.3 kilograma koštanog brašna za opskrbu 1 kg fosfata godišnje . Spread koštanog brašna oko podnožju stabla i lagano umiješajte u prvih nekoliko centimetara od tla .
Dušik stabla naranče

naranača zahtijevaju visoku razinu dušik . Ako vaši stabla nisu proizvodnju , kao i što se i očekuje ,problem je najvjerojatnijenedostatak dušika . Naranči potrebno oko 1,5 kilograma dušika godišnje . Koštano brašno je 5 posto dušika po težini , tako da bi za 30 kilograma koštanog brašna po stablu godišnje . To će biti impractically skupo , ali što je još važnije , toliko koštano brašno bi opskrbu daleko previše fosfora . Prema tome , koštano brašno nijeprikladno izvor dušika za naranče .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/trees/1016027281.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.