# >> Dom i vrt >  >> Plants, Flowers & Herbs >> stabla >>

Kakav Oaksu brzo rasti u Teksasu ?

Prema pokojnog Benny Simpson, suosnivač i bivši predsjednik Texas Zavičajnog društvo biljne i cjeloživotno hortikulturista , 38 izvornih hrastovi razmislite Texas dom . Njegov popis nedostaje preklapanja iz okolnih država i ne uključuje križeve i hibrida . Većina su usko definirane staništa i rastuće zahtjeve , a drugi su široko prilagodljiva . Texas se sastoji od 13 eko -regija u rasponu od suhih planinama na močvarnim šumama . Niti jedan hrast raste u cijeloj državi , ali postoji nekoliko brzorastućim i prilagodljiva hrastovi za gotovo svake regije . Strpljenje

Oaks ( Quercus spp. .) Su stabla strpljivi , polako se okupljaju hranjive tvari i širenja korijena , dok je ulaganje u budućnost koje mogu podnijeti suše, uragani , požari, intenzivne topline i povremene temperature smrzavanja . Svatko sadnju hrast u Teksasu treba sličnu strpljenje i očekivanja dastablo zahtijeva više generacija do dospijeća .

Rast - rate Definicije

Tree stope rasta su male, srednje i brzo . Stabla s brzinom od narasti više od 25 centimetara godišnje , srednje je 13 do 24 centimetara godišnje i spor je manje od 12 centimetara godišnje . Rast uključuje vertikalnu porast . Stopa varira ovisno o uvjetima uzgoja , položaj, klima i duljina vegetacije , drvo konkurenciju , dobi i zdravstvenom stanju . Masivna hrastova često sporo raste , ali ne sve . Svaki hrast pruža hlad i biljni i životinjski svijet žalbu .
Uživo Oaks
hrast nadstrešnice ponuditi puno hlada kad je potpuno leafed out .

brzorastuće žive hrasta ( Quercus virginiana ) doći do visine od 40 do 50 metara sa 80 - do 100 - noga nadstrešnice . Mladi hrastovi znan da raste 24 do 30 centimetara godišnje na obalnoj ravnici u idealnim staništa ; njihove cijene su malo sporiji u zemlji i kao što su dob . Ovaj širokokutni grananja , Southern ikona je zimzelena i pogodna za Gulf Coast području Teksasa i američko ministarstvo poljoprivrede biljka srčanost zone 7 do 10. .

Strmine live hrasta ( Quercus fusiformis ) raste u Srednjoj Texas i Brda Država . Ovaj polu - zimzeleno drvo je od 20 do 50 metra , raste 15 do 20 metara godišnje ( brzo za svoje mjesto ) , a tolerira topline, sušno okruženja i sušu . To je ocijenjeno za USDA zone 6 do 9 .

East Texas
East Texas šume koristi od jezera , potoke i močvare .

Willow hrasta ( Quercus phellos ) stanište je East Texas plavno tvrdo šume , ali to je široko prilagodljiv stablo je suša , topline , zagađenje zraka i stajaća voda tolerantni . Ovi rastu u prosjeku od 24 do 26 centimetara godišnje doći do zrele visine 60 do 100 metara .

Močvara kestena hrasta ( Quercus michauxii ) je velika ( 120 metra sa 100 - noga nadstrešnica ) , ima slična stopa rasta na vrbe hrastova , te je porijeklom iz istočnog Teksasa Pineywoods . Ovo listopadno drvo svijetli crvene do narančaste u jesen . Oba rasti u USDA zone 5 do 9 .

Hrast vode ( Quercus nigra ) je polu - zimzelena i raste 50 do 80 metara visok i 40 do 60 metara širine s brzim stopa rasta u prosjeku od 25 do 30 inča po godine , i može se prilagoditi različitim tlima . To , naravno, je pronašao u East Texas tvrdo šume i uz potok banaka . To je ocijenjeno za USDA zone 6 do 9 .
Središnja Texas

nuttall hrasta ( Quercus texana ) raste uz šumovitim močvarama srednje Teksasu , u USDA zone 6 do 9 , i obično raste 30 do 50 metara visok po prosječnoj stopi od 25 centimetara godišnje . To ima brojne hibrida , od kojih neki mogu biti multi - međumjesni . Jesen Lišće je tamno crvene .

Bur hrasta ( Quercus macrocarpa ) prirodno raste u cijeloj Srednjoj Texas i boduje se za USDA zone 3 do 8 . Ovaj 60 - noga , brzorastuće drvo je izvijestio da su stope od 30 inča godišnje . Jesen lišće okreće bogati žuto - smeđe boje .
Prilagodljiva

Je litajna formula napraviti naranača rasti veći

?Tajna uspjeha sa slatkim stablima naranče ( Citrus sinensis ) je naučiti što treba drvo pod svojim uvjetima rasta . Zatim promatrati stabla često procijeniti svoj ​​rast i brigu o njemu vjerno . Naranči supuno poput djecu . Daj ih voli pažnju rano u

Více >