Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> stabla >> Content

? U kojoj dobi li u Washingtonu glog Bloom

Washington glog ( Crataegus phaenopyrum ) , koji uspijeva u US Department of Agriculture bilja smjelost zone 3 do zone 8 , čini se da ima sve što je alternativa sveprisutnom cvatnje crabapple (Malus ) - - lijepe proljetnice , padaju boju i uporni voće privući ptice . Njegova mladenačka neodlučnost da cvatu , međutim , jedan od njegovih najvećih izazova . Washington glog Osnove

Washington glog je porijeklom iz istočnog dijela SAD-a , od države Maine na Floridu i zapad u Missouri . Hibridi su proširili svoj ​​asortiman . Mali stablo raste 25 do 30 metara visok u atraktivnom širi obliku . Član obitelji ruža i rođaka jabukom ,Washington glog jedna od posljednjih proljeće - cvjetnice stabala u cvatu . Cvjetovi lipnja ustupiti jarko crvene bobice i ustrajati i na zimu . Njegove osobitosti lišće pružaju rumenilo jesenskim bojama u grimiz , zlata i bronce . Stabla vole dobro drenirano nijansu tla i dio - njihove prirodne sredine su potok banke i rubove šume
Challenge

ZbogWashington glog jemala stabla . i tolerira onečišćenja zraka , to može bitidobar izbor za urbane dvorištu , međutim , pored svoje sporosti u cvatu , on donosi i neke skupe izazove . Ti lijep cvijeće koje pružaju most od ranog cvjetnice drveća i grmlja i rano ljeto cvijeće su , u pristojnom govora , smrdljiv , da nije svatko cijeni njihov miris . Trnje narasti do 3 inča dugo na debla i grane , abiljka ima tendenciju da se formira šikarama . To je jedna od otpornijih glog Cedar hrđe , ali povremeno se bori bakterijske paleži , jabuka krastu i razne insekte .
Uzgoj

Ukoliko imate prostor od šetališta i dječjim igralištima - i potrošiti svoje vrijeme na otvorenom uz vjetar u lipnju -Washington glog može napraviti dramatične dodatak krajoliku . Ako vam je draže da rastu biljke iz sjemena , upozorio je da se glogovi slobodno križati međusobno , tako klijavost i njegov ishod može biti nepredvidljiv . Sjeme u crvenim bobicama zahtijevaju raslojavanje - do tri mjeseca u toplom okruženju slijedi sličan razdoblju uhladno - i može potrajati i do 18 mjeseci klijati jednom posađeno . Pod tim okolnostima ,vrtić mladunče moglo bitibolje način za početak vaše glog . Ako možete naći jedan koji je dvije do tri godine , što će smanjiti vrijeme morate čekati za to da se cvijet .
Cvatnje

Kao i njihov jabuka rođaci , Washington glogovi moraju napredovati prije nego što su u stanju nositi cvijeće i voće . Predvidjeti kada vaše stablo će cvatu , znam njenu starost na kupnju i njegove podloge . Čista gloga možda trebati pet do sedam godina početi proizvodnju cvijeća . Cijepljenju drveće skratiti proces ulaskom glogovu mladica na pola zrele podloge . Cijepljenju glogovi možete preskočiti mladost i cvatu u dobi od dvije ili tri.


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/trees/1016113750.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.