Jeste Lemon Tree Roots otrovne za pse

? Psi kopaju za niz razloga iz znatiželje do dosade . Većina ljubimac vlasnici smatraju ovaj nepoželjni osobinu , ali malo razmislite opasne implikacije dokdragi pasji pratilac dobiva držite se od stabla korijena koji bi mogli biti otrovna . Vi ne morate brinuti o korijenima vaše stablo limuna (Citrus limon ) , ali su eterična ulja oni sadrže mogu biti otrovni za vašeg psa . O limuna

Mirisna voće, mirisni cvjetovi , jestivo voće - sve ove karakteristike čine limuna privlačan za vrtlara u potrazi za novim krajolika . Hardy iz američkog ministarstva poljoprivrede biljka srčanost zonama 9 do 11 , limuna su niske održavanje . Uspješan je u punom suncu i srednje - mokro tlo , oni imaju reputaciju za prilagođavanje neplodnih , loše kvalitete tla . Praškasto ilovača pruža najbolju rasta za okoliš te stabala i radije pH razini od 5,5 do 6,5, ili blago kisela . Limuna proizvode upadljiv bijeli i ljubičasto cvijeće u proljeće da se razviju u svijetlim žutim plodovima . Stabla općenito dospijevajugodišnje ili više prije nego što daju jestivo voće .
Toksičnost

drveta i korijenje stabla limuna nisu toksični i samo od sebe . Umjesto toga , korijenje i drva sadrže minute količine eteričnih ulja limuna , koji su otrovni za pse , prema Američkog društva za sprečavanje okrutnosti prema životinjama ' Poison Control Center . Eteričnog ulja limuna sadrži toksine poznat kao psoralens . Psoralene imaju potencijal da uzrokuje fotosenzitivnosti i kože kad psi stupiti u kontakt s limunom korijenje . Gutanje od limuna korijenje sadrže psoralene može izazvati povraćanje , proljev i letargiju .

Drugih opasnosti

limuna imaju debele , oštre trnje na granama . Grane mladih limuna , ili palim grane iz stabala , može uzrokovati ogrebotine na psima kopanje za korijenima . Osim toga , eterična ulja nalaze se u većim količinama u cvjetovima i plodovima limuna stabla . Držite psa dalje od tih dijelova stabla kako bi se osigurala sigurnost .
Razmatranja

Iako su eterična ulja nalaze se u korijenu stabla limuna su otrovne ,iznos potreban uzrokovati teške reakcije je gotovo nemoguće postići psa iskopavanje jedan ili dva korijena . Kontaktni dermatitis i fotosenzibilnost su veći problemi , ako su ulja prodiru u kaput i stupiti u kontakt s kožom . Operite psa sa sapunom i vodom , nakon što dođe u dodir s limunom korijenje . Ako povraćanje i proljev traju dulje od 24 sata , ili vaš pas je u stanju držati niz vodu , potražite stručnu veterinarsku pomoć liječnika .

Kako rastu i Njegujte Nespoli Tree

The nespoli ili nespole , stablo se obično nazivaLoquat ili japanska šljiva . Ona je porijeklom iz Kine , a uvedena je u Sjedinjenim Američkim Državama u 1880 . Ona uspijeva u umjereno kroz tropske klimatske zone , iz USDA zone 7 do 11 , ali će preži

Více >