# >> Dom i vrt >  >> Plants, Flowers & Herbs >> stabla >>

Najbolji fungicida za Peach Leaf Curl

Peach list rotor jeraširena gljivična bolest uzrokovana Taphrina deformans . Gljiva zgusne i kovrče nove listove , ako mokrim i hladnim uvjetima izdržati više od 12 sati , kada su listovi su prvo otvaranje . Zahvaćeni lišće požutjeti ili smeđa i otpasti , uzrokujući drvo za izradu drugi set listova . Izrada dva seta lišće rezultira smanjenjem rasta i proizvodnje voća , a može napravitistablo osjetljiv na zimskim ozljeda . Bakar Proizvodi

Najučinkovitiji proizvodi na potrošačkom tržištu fiksne bakrenih fungicida sadrže bakar amonijev složene proizvode i bakrene sapune koji sadrže bakar oktanoata . Ovi proizvodi izrađeni su učinkovitiji dodavanjem 1 posto hortikulturni ulje . Fair Oaks Hortikultura centar ,projekt Sveučilišta u Kaliforniji kooperativne , pronađena je u svojim ispitivanjima da bakar sapun s hortikulturni ulja kontrolira 80 posto od infekcije , dok je bakar amonijev kompleks s hortikulturni ulja kontrolira 70 posto od infekcije .

Bordeaux smjesa

sastojci za Bordeaux smjesu može biti teško pronaći , ali to home - mješovita fungicida je na snazi ​​kada je pomiješana sa suhim minerala neposredno prije primjene . Ona sadrži praškasti bakar sulfat , hidratirani ili gašeno vapno, i vode . Sprej je korozivan i trajno mrlje odjeću , tako zaštitnu odjeću i naočale su potrebna kada miješanje i nanošenje na drvo breskve . Bordeaux smjesu nije tako učinkovit kao fiksne bakrenih fungicida , ali je bolje izdržavaju zimske kiše .
Kada sprej

Fiksni bakreni fungicidi i Bordeaux smjesu šteta zdravi lišće , tako da se samo liječiti breskve list rotor nakon što su svi listovi pali . Jedan zahtjev u jesen ili početkom zime , može biti dovoljan . Međutim , s teškim infekcijama, dva programa, jedan nakon pada lišća , a drugu u rano proljeće prije pupoljci otvoren , pružiti bolju kontrolu . U područjima s čestim zimskih kiša ,pad primjena Bordeaux smjesu slijede fiksne bakrenim fungicidima u proljeće dobro radi .

Otporne sorte

Nekoliko breskve sorti, kao što su Frost , Indian Slobodni i Muir , poznato je da se otporan na breskve lišća rotor . Međutim , oni još uvijek zahtijevaju liječenje u prve tri godine rasta . Također , oni su nositelji gljiva čak i kad oni ne pokazuju simptome bolesti . Ako se nonresistant sorte posađene u blizini, možda će biti potrebno za liječenje otpornih sorti , tako da se ne šire ili luka gljiva .

Potrebe na Oleander Tree

Oleander je upadljiv , tropskog cvijeća i zgodan, swordlike lišće bibiljkaatraktivan izbor za vrtlara u toplim klimama . Oleander biljka raste kao ni kompaktni grm ili manje drvo . Oleander ostane zdravo i izgleda najbolje kad dobije dovoljno gnojiva

Více >