# >> Dom i vrt >  >> Plants, Flowers & Herbs >> stabla >>

Hlad-tolerantni Četinjače u Wisconsinu

Od mnogih vrsta četinjača koje rastu u šumama Wisconsinu , najviše željeli doći glave iznad svojih susjeda i iskoristiti puni izlaganja suncu. Nekoliko vrsta , iako su u mogućnosti da se natječu u prepunoj šumskih sredinama , pogotovo kad su mladi , te su tolerantni barem djelomičnu sjenu . White Pine

Istočna bijelog bora ( Pinus strobus ) je materinji , ne samo u Wisconsin , ali da velik dio Sjedinjenih Država; To je jednogodišnja u US Department of Agriculture biljnih srčanost zona 3b do 7. To jevelika stabla , obično dosežu visinu od 50 do 80 metara i širenje 25 do 35 metara . ; u idealnim uvjetima ,bijelog bora može doći do 120 metara u visinu sa širenjem 60 metara . Mladi bijeli borovi su oportunisti , raste brzo i podnosi djelomičnu sjenu u šumska okruženjima . Starija stabla rastu sporije , međutim , i zahtijevaju više sunčeve svjetlosti .
Northern White Cedar

sjeverni bijeli cedar ( Thuja occidentalis ) je još jedan Wisconsin materinji koji kreće iznad značajan dio Sjeverne Amerike ; To je jednogodišnja u USDA zona 2 do 7 To jegusta , piramidalni stablo srednje veličine . ; to obično doseže 25 do 40 metara u visinu i 10 do 12 metara u širenju . Bijeli cedar se obično koristi u uređenje okoliša kao živica ili zaslon dijelom zahvaljujući svojoj prilagodljivosti i tolerancije djelomičnu sjenu .
Kanada tise

materinji raspon u Kanadi tise ( Taxus canadensis ) pokriva većinu jugoistočnoj Kanadi , ali je grm indijanskog stanište proteže u Wisconsinu , Michiganu i dijelovima Srednjeg zapada i sjeveroistoka Sjedinjenih Država; je otporan na USDA zoni 4 .vrsta jeniski grm koji obično ne dopire više od 6 metara u visinu , sa širenjem oko dva puta svoje visine . Kao i mnoge vrste tise ,Kanada tisaunderstory grm koji čini dobro u djelomičnu sjenu koju baca viših stabala .
Kanadski Hemlock

Kanadski kukuta ( Tsuga canadensis ) , također poznat kao istočnoj kukuta , jezimzelena srednje do velik da dostigne 50 do 70 metara u visinu . To je jednogodišnja u USDA zone 4a kroz 7a . Ova vrsta preferira djelomičnu sjenu , iako u hladnijim dijelovima dometu može tolerirati punom suncu. Budući da se može preživjeti čak iu punom hladu , što je idealno za sadnju u blizini većih stabala ili na mjesta koja primaju malo sunce.

FIRS

Dvije vrste najčešće uzgaja kao Božić drveće , balsam jele ( Abies balsamea ) i Douglas ( Pseudotsuga menziesii ) su i tolerantni djelomičnu sjenu . Balsam jele je jednogodišnja u USDA zone 3 do 6a , iduglazija je jednogodišnja u USDA zonama 4-6 . Obje su stabla piramidalni i obično doći do visine od 40 do 70 metara .


Procvat Patuljak Cherry štetnika

Prosječna patuljak trešnja nosi plod tijekom svoje treće godine , godinu manje od standardne veličine trešnje stabla , a proizvesti i do 15 litre ploda po stablu . Borba protiv štetočina je važno kako bi se patuljak trešnje pravilno razvijati i kako

Více >