# >> Dom i vrt >  >> Plants, Flowers & Herbs >> stabla >>

Da licijepljene Apple Tree Proizvodimo Korisna Seeds

Sve sjemenke jabuke su korisna , ali moždabolje pitanje je da li su predvidljivi . Ako se biljka sjeme jabuke iz bilo jabuke , cijepljene ili ne , to je nemoguće predvidjeti što raznolikost unutar roda Malus ćete dobiti . Apple reprodukcija ne proizvodi klonove , nego hibridi matičnih stabala . Apple Razmnožavanje

jabuke ( Malus domestica ) su heterozigoti , što znači da je njihov kromosomski dogovor pada u hibridizacije potomstvo . To je slično ljudske reprodukcije , u tom ljudske bebe sugenetski hibrid njihovih roditelja . Djeca imaju osobine koje nalikuju jedan ili oba roditelja ili djedova i baka , a da točno kopije njih . Jabuke rade na isti način . Apple sjemena , koje su produkti reprodukciju , su hibridi matičnih stabala i svaka linija iza njih .
Cijepljenje

Zbog hibridizacije koja se odvija u jabuke ,jedini način da se reproduciraju određenu sorta je mladica . Ako želite rasti " Macintosh " Apple , morate uzeti malu podružnicu ili izdanak , iz postojećeg " Macintosh " stabla i presaditi ga na donatorskoj podloge . Bio jednomjedan izvorni " Macintosh " Stablo koje sve ostale " Macintosh " jabuke su stvoreni od . Zbog toga , bilo stablo popularnog različitim kupljen u trgovini će se cijepiti. Jedino vrijemejabuka nije cijepljen je kada jestablo jabuke ili hibridnicrabapple . Cijepljenje ne mijenja proizvodnje sjemena , održivost ili predvidljivost .
Nepredvidljiva ishoda

Zbog prirode reprodukcije jabuka ,stablo što raste iz sjemena jabuka mogao proizvesti nešto nalik popularne sorte , ili ne . Jabuke se mogu oprašuju iz drugih kultivara ili iz drugih članova Malus roda . Sjemenke iz vašeg " Granny Smith " Apple može proizvesti različite crabapple , jabuku sličan " baka Smith , " Apple slična stabla koje ga oprašuju , ili je mogao proizvesti potpuno novi jabuka hibrid s osobinama svog podrijetla . Zbog vremena koje je potrebno za rast i brigu za stablo jabuke , to je pametno biti svjesni podrijetla jabuke prije pokušaja da rastu stabla iz sjemena . Nemoguće je znati veličinu, oblik , okus ili čak i duljinu vremena to će potrajati hibridnu jabuka za proizvodnju . Na primjer ,sjeme jabuka pomiješana s jabuke kao " Northern " Spy mogla preuzeti svoje duge - to- voća osobina i proći 20 godina prije nego što vidite jestivu jabuku .
Uzgoj

Ako želite pokušati rasti stablo jabuke iz sjemena , svakako je moguće , iako je teško . Očekivati ​​da samomali postotak , negdje blizu 5 do 10 posto , to će učiniti kroz klijanje i rast i razvoj . Stavite sjeme u malom džepu vlažnih pamučne loptice ili treseta mahovine i stavite ih u plastičnu baggie patentnim zatvaračem . Držite ih na hladnom mjestu , ili hladnjak ili hladan podrum , oko tri mjeseca da simuliraju zimskog mirovanja . Nakon toga , posijati sjeme u malom loncu od tla i da svjetlost i toplina dostupni . Nakon što su stabla rastu u male sadnice i proljeće stigne , presaditi ih na otvorenom .

Koji Avokado dozrijeva u zimu

? Cijenjena po svojim ukusna i hranjiv voće ,avokado ( Persea americana ) uključuje više od 500 sorti . Avokado može biti kruškoliki oblik ili okrugli ,veličine loptice za golf ili vaganje čak 2 kilograma. Svi imaju najveću količinu bjelančevina od b

Více >