# >> Dom i vrt >  >> Plants, Flowers & Herbs >> stabla >>

Izbor za breza & Aspen Stabla

Iako breza ( . Betula spp. ) i Aspenu ( . Populus spp. ) stabala može cijenjena za svoje zabavljačkom kore i pada lišće , a ne svaki okućnica je pogodna za uzgoj ove vrste . Većina obrađenih breze su hrabar u američko ministarstvo poljoprivrede ( USDA ) biljka srčanost zonama od 2 do 6 godina. Dakle, ako ste u višoj zoni , pronalaženje stablo koje je jednogodišnja u blažoj klimi potrebno . Što se tiče aspens , od kojih su većina jednogodišnja u USDA zonama 1-8 , mnogi ne uspijevaju izvan njihovih prirodnih staništa , u skladu sa Sveučilišta Colorado State kooperativne web stranice . Oni koji ne mogu živjeti manje od 20 godina, a aspens su osjetljivi na bolesti i štetnike . Bijela Kora

Ako žude kontrast bijele kore s vlastitog vrta , postrojenja" Bloodgood " London platane ( Platanus × hispanica " Bloodgood " ) . Ovaj hibrid ima krem boje kore i raste do 65 metara visok . Hardy je u USDA zonama 5-8 ,listopadno drvo je maplelike lišće koji pretvara zlato ili bakar u jesen . To najbolje raste u vlažnom mjestu .
Upadljiv Kora

Ako upadljiv kora na vrhu popisa , razmislite o hedge javor ( Acer campestre) . 35 - stopalo visok , listopadno drvo ,hedge javora duboko izbrazdana, tamno - siva kora nadoknađeni tamno lišće . To je jednogodišnja u USDA zone 5 do 8a i tolerira potpunu sjenu . Druga alternativa , japanski stablo jorgovan ( Syringa reticulata ) ima koru u nijansama smeđe crvenkaste To drvo raste na 35 metara visok i izdržljiv u USDA zone 4 do 7a . Cvate s mirisnim cvijećem i uspijeva u vlažnim , alkalnom tlu .
Žuta jesen lišće Srpski Srpski

Bigleaf javor ( Acer macrophyllum ) i graba ( Carpinus betulus ) opcije koje nude jesenju boju zajednički za aspens i breza . Dosežu visinu od 80 metara , bigleaf javora ima lišće koje uključuju svijetlo žute i zlato u jesen . North American materinji raste najbolje u dobro odvodnjavanje , vlažno tlo , iako to tolerira sušu . To je jednogodišnja u USDA zonama od 7 do 10. . Lišće Europskoj graba i požutjeti i zlato u jesen . Hardy je u USDA zonama 4-7 ,stablo raste na 60 metara visok i voli vlažno tlo . Njegova gustom lišće čini korisnim za probir ili živice .
Upadljiv pada lišće

Ako bilo koja pada boja će učiniti što god je upadljiv poput jasike ili breze , a zatim cvatnje ukrasna kruška ( Pyrus calleryana ) jealternativa . Listopadno drvo prikazuje crvenu , žutu i ljubičastu lišće u jesen i obilje mirisnog cvijeća u proljeće . Procvat ukrasne kruške raste na 50 metara visok i izdržljiv u USDA zone 5 do 9 . Druga opcija je Europska planinski jasen ( Sorbus aucuparia ) , od kojih jegustom lišće okreće bronca , žuto i crveno u jesen . 30 - noga visoko stablo , raste i na sunčanim , dobro isušen stranicama i izdržljiv u USDA zonama 3b u 6b .

Što se događa na lišću Most perennial Drveće Svaki Jesen

? Stabla su simboli izdržljivost i snagu jer oni rastu i ustraju iz godine u godinu , čak iu nepovoljnim uvjetima . U umjerenoj klimi , stabla imaju prilagodbe koje će im omogućiti da žive kroz teške zimske hladnoće , kao što gubi svoje lišće . Bjelo

Více >