Japanski Maples za južnu Kaliforniju

japanski javora ( Acer palmatum ) može rasti američko ministarstvo poljoprivrede srčanost zona od 5 do 9 , ali je potrebna dodatna njega u toplim, suhim klimama . Uz pravilnu prehranu , zalijevanje i izloženost suncu , nema razloga da ne možete imati sjajan Japanski javor vlastite u južnoj Kaliforniji . Pomoć Vaše stablo prilagode izazovima kalifornijskom vremenu , uz nekoliko jednostavnih trikova , . Odaberite mudro

Nisu svi japanski javora su stvoreni jednaki , kada je riječ o klimi će živimo Neke sorte su bolji u preživljavanju neugodnog, suhog vrućinu južnoj Kaliforniji od drugih . Nekoliko primjera japanskih javora koje se obrađuju USDA zone 9 su "sjajni žar ", " Ever Red " " Lionheart " " Ruby Zvijezde " " Red Sentinel " " Purple Ghost " i" Twisted ". Bez obzira na to koji tip se odlučite , pazite da biljka svoje stablo , gdje to može imati nijansu od poslijepodnevnom suncu , kada je to najteže.
Tla

Jedan od rezultati imaju manje česte kiše u južnoj Kaliforniji je dazemlja može postati vrlo alkalna . Kako bi poboljšali svoje tlo , dodati 1/2-inch sloj gipsa oko vašeg stabla , a zatim pokriti s 1-2 centimetara tla . Japanski javor stabala zahtijevaju dosljedan vlage u tlu , kao dobro . Nemojte previše vode svoje stablo , ali konstantnu brigu o tome da bi korijene od isušivanja . Nanesite debeli sloj malča pomoći zadržati tlo hladnom i vlažnom . Pomiješajte 1 žlicu destilirane bijelog octa u 5 litara vode s kojima bi trebao vode svoje stablo svakih nekoliko tjedana kako bi osloboditi zemlju od viška soli .
Razmislite Potting

Ako ste otvoreni za potrebe zatvoreni , saksiji Japanski javor , vaš stabla mogu živjeti duže . Jednom godišnje ,Japanski javor treba imati cool uspavan razdoblje . Ako pomaknete saksiji javor u garaži tijekom zime , koje mogu pomoći u ostvarenju mirovanja . Idealno, to bi trebao biti na temperaturama ispod 45 stupnjeva celzijusa za nekoliko tjedana . Ako vaš stablo preskače mirovanja , a zatim , nakon oko tri godine bez jednog , to će postati daleko manje produktivna i da će ga morati zamijeniti .
Obrezivanje

japanski javora su poznati po tome što sporo uzgajivači . Možete dobiti puno oblikovanju rad dugo prije nego što dosegne svoj ​​mogući maksimalnu visinu od 20 metara . Mjesec orezati svoj ​​stablo je Veljača . Osigurajte svoje alati za rezanje su čiste , kako bi se spriječilo širenje bolesti . Vjerojatno ćete biti u mogućnosti koristiti 1 - inčni makaze , ali možda ćete morati ručnu pilu za velike grane iznad 3 cm u promjeru . Riješite se mrtvih ili iskrivljene grane , kao i bilo paralelnih , ponavljaju granama zadržati izgled vašeg stabla slobodan od nereda .

Kako se tamnoljubičasta klinčića

klinčića , znanstveno poznato kao Pimenta dioica , drvo koje se bere voće i suši za upotrebu kao začin . Stablo raste i do 40 metara visok i proizvodi slatki , ali papreni miris iz svojih kora, lišće i plod . Obrezivanje je piment stablo drži da rast

Více >