Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> stabla >> Content

Brazilski papar vs Dahoon Holly

Oba Dahoon božikovine ( Ilex Cassine ) i Brazilski papar stabla ( Schinus terebinthifolius ) imaju atraktivan lišće i sjajne crvene bobice . Oboje rastu kao grmovi ili stabla , ali samo jedan jeistinski svetim drvom . Drugi samo izgleda kao prilično Holly stablo , ali je štetan za ljude i može izgurati nenativnim vrsta . Dobro je znati sličnosti i razlike između dvije biljke , jer oni mogu biti u zabludi za jednu drugu . Brazilski Pepper Tree

Porijeklom iz Argentine , Paragvaja i Brazila , brazilski papar stabla su donijeli u dijelovima SAD-a , uključujući i Floridi , sredinom 1800-ih kao ukrasna biljka . Danas raste u Kaliforniji , Floridi, Havaja i Teksasu . Brazilski papar stabla postalainvazivna smetnja ,grm ili stablo koje formira šikarama . Prema skupini Držite Brevard Lijepa , naglo raste , širi se lako i vrlo je otporna na sušu , poplave i izvornih štetnika . Raste u gotovo svakom tlu , uključujući i vodenih površina . U stvari , na Floridi , što je protuzakonito prodavati , raste , uvoz , promet ili posjedovati biljku .

Brazilske papra stabla su guste šikare spriječiti autohtone biljke iz primanja adekvatne suncu i kiši da bi se uspješno . Također se odnosi na otrov ivy , otrov hrast i otrov ruj , tako da ljudi s osjetljivom kožom , koji dolaze u kontakt s njim mogao dobiti dermatitis . Prema Sveučilištu u Floridi IFAs savjetodavnu Centra za vodene i invazivne biljke ,biljka uzrokuje respiratorne probleme za neke ljude kad je u cvatu .
Opis

Brazilski papar stablo raste kao grm ili malo stablo , obično 20 do 30 metara visok, obično s kratkim debla u grmu grana . U 1 - do 2 - inčni - duge Listovi su raspoređeni u neparnim brojevima na stabljike , obično sedam do 13 godina , te su ovalnog ili eliptičnog oblika , ponekad s crvenkastim srednje rebro . Lišće miris poput terpentina kada slomiti . Biljka ima i muške i ženske cvjetove , koji se pojavljuju u bijelim grozdovima . Njegovi sjajni plodovi pojavljuju u grozdovima i , u početku zelene , oni postaju jarko crvena kao da sazrijevaju . Cvate u jesen , s plodovima pojavljuju do prosinca . Sjeme se siri ptica i sisavaca .

Brazilski papar stabla rastu tako brzo i lako da to može potrajati i agresivne napore kako bi ih uklonili . Osim mehaničkih metoda , sadašnje metode uključuju korištenje herbicida na tlo , lišće , koru i izrezati panjeva .
Dahoon Holly Srpski Srpski

prihvatiti običaje ! Web preporuča sadnju Dahoon Holly , pravi Holly, kao zamjena za brazilskog papra stabla atraktivan prikaz . Dahoon Holly je porijeklom iz Sjeverne Amerike , obično doseže 20 do 30 metara u visinu , ima 8 - do 12 - noga širenje i ne proizvodi šikarama . Raste u US Department of Agriculture srčanost zona 7 do 11 . To cvijeće u proljeće , i ženskih stabala također stvaraju male , atraktivne grozdovima crvenog voća u jesen koje izgledaju slično plodova brazilskog papar stabla , ali oni su grupirani u grupe od jedne do tri i veće su od brazilskih papar stabla bobica . Dahoon Holly je sjajna, kožnate , ovalne listove , ali samo jedan po stabljici .
Dahoon Holly Zahtjevi

Plant dahoon Holly u dobro crpe glina, ilovača , pijesak ili tlo to je blago alkalna ili kisela . Biljka uspijeva u punom suncu ili djelomičnu sjenu . Njegova kruna raste punije u punom suncu. Dahoon Holly radi najbolje u vlažnim tlima jer je porijeklom močvarnim močvarno tlo . To se može koristiti kao uzorak stabla , ali kao stabla imaju samo muški ili ženski cvjetovi , drveće oba spola trebaju biti postavljeni u blizini jedni drugima za proizvodnju voća . Prema Sveučilištu u Floridi okoliša hortikulturu , dahoon Holly nema većih štetočina ili bolesti pitanja . Povremeno grančica žučna -nenormalan rast tkiva - može formirati od infekcije gljiva

.
od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/trees/1016114129.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.