Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> stabla >> Content

Život topolu Tree

topola nalaze se u cijelom svijetu , s više od 30 poznatih vrsta . Topole u Sjevernoj Americi se obično dijele u topolama , aspens ili balzama . Jablanovi obično se bere jer im je drvo je komercijalno vrijedne i koristiti za razne meko aplikacija . Zbog njihove simetrije , brz rast i ugodan oblik, mnogi jablanovi se koriste u uređenje okoliša . Topole su važni za njihovu okolnih staništa , pružanje hranu i smještaj za niz životinjskih i ptičjih vrsta . Vrste

Jedan od najčešćih vrsta topole u Sjevernoj Americi jebalzam topole , koja raste na gotovo 100 metara visok . Aspen razne topola može doći bilo gdje od 50 do 70 metara visok , a topola vrh out na oko 100 metara . White topole , crne topole i Lombardija topole također lako priznat u cijelom svijetu . Jablan doseže više od 100 metra te je prepoznatljiv od ostalih topola svojim oštrim oblikom stupcu .
Izgled

topola vrste razlikuju u veličini i obliku , ali imaju nekoliko zajedničkih obilježja . Stabla su uglavnom ravne i prekrivena glatkom sivom i srebrnom korom . Grane krivulja nakon izlazi iz prtljažnika . Lišće može biti trokutasta , srcolika ili okrugla , a mnoge vrste imaju nazubljene rubove , ili zubi . Aspen sorti topola lako prepoznati po svojim lepršavim lišćem koje potresaju u najmanji povjetarac , dajući im naziv " drhtav Aspenu. "
Life Cycle

topole su sunce voli drveće i napredovati u umjerenim zonama . Jablanovi su bilo muško ili žensko , i proizvoditi male pupoljke da cvijet , suhe i spadati . S propagandom našihjablan , novi izdanci izlaze iz korijena i raširena iz središnjeg stabla . Topola može živjeti od 50 godina na više od 200 godina , ovisno o vrsti. Uobičajene bolesti uključuju pepelnica , pucati kvariti , nectria rak i smeđa pjegavost lišća mjesto . Štetočina koje uspijevaju na topola uključuju topola sawflys , Gypsy moljaca , šuma šator gusjenice i topole Vagabond lisne uši .
Koristi

jablani se koriste u izradi papira i PULPWOOD . Drvo je fleksibilan i spužvasto , te je najbolje koristiti za proizvodnju šibica, sanduke , drvetom , iverice i kartona . Lombardija topole se često koriste kao vjetra u poljoprivrednim zajednicama , kao što je u ruralnim područjima u Lombardiji , u Italiji , odakleniz stablo dobiva svoje ime .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/trees/1016114240.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.