Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> stabla >> Content

Utjecaj regulatora rasta na plodova od datula

Kao datum dlanovi postaju ekonomski važno kao voće usjeva , interes za metode za povećanje setu voća , zrelu veličinu i cjelokupni prinos raste . Primjena rasta biljnih regulatora u obliku spreja ili putem injekcije u prtljažniku obećava kao način za postizanje viših ciljeva proizvodnje bez troškova povezanih s ručnim stanjivanje cvjeta i nezrelog voća . Gibcrclna Acid

gibcrclna kiselina jeprirodni biljka hormona rasta koji pomaže u prevladavanju uspavanost, cvjetanje , oprašivanje , plodova i rast biljaka . Primjena gibcrclna kiseline na Kabkab datum dlanove u razrjeđenju 100 mg /L nema statistički korist u vezi s postotkom voća postavljena na 45 , 90 ili 135 dana nakon oplodnje , ali to ne pokazuje manje povećanje postotka voća i mesa hrpa težine u odnosu na stablima liječenih s kontrolne otopine destilirane vode .
naftalin octena kiselina

naftalin octena kiselina ( NAA ) jesintetički hormon rasta regulirano američke Agencije za zaštitu okoliša . To je naširoko koristi za pomoć biljnih sadnica formira korijene . Primjena na datum dlanove preko injekcija prtljažniku 100mg /L NAA rješenje pokazuje statistički značajan porast plodova postotak na 135 dana nakon oplodnje uz istodobno povećanje prosječne dužine i promjera ploda kod berbe , voćni postotak mesa i hrpa težinu . To se, međutim , smanjuju razinu šećera u datumima .
Kinetin

kinetin jehormon citokinin prvi izoliran 1955 od muških spolnih stanica od haringa . Zahtjev po stopi od 100mg /L ne pokazuju učinak na plod set postotak datum dlanove , apovećanje u promjeru voća i hrpa težine nije tako velik kao da stabala liječenih NAA . Kinetin ne značajno utječu voća postotak mesa ili duljine voće , ali , za razliku od NAA , to ne smanjuje razinu šećera u datumima kod berbe .
Kombinirano liječenje

Iako bi se moglo očekivati ​​tretman kombinaciji s gibcrclna kiseline , NAA i kinetin pokazati sinergijski učinak ,nasuprot čini da bi bilo istinito . Kombinirano liječenje s sva tri biljnih regulatora na 100 mg /L stope nije tako učinkovit kao pomoću NAA sama. Nema značajan porast plodova postotku više stabala liječenih destiliranom vodom kao kontrola . Povećava u veličini voća i hrpa težine su slične učinke postignute s bilo kinetin ili gibcrclna kiseline , a manje od onih koji su postignuti NAA .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/trees/1016114272.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.