Kako da se brinu za Noble jele zimzeleno drvo u kontejneru

Noble jele ( Abies procera ) jevelika, zimzelena četinjača porijeklom iz Kalifornije i sjeverozapadnoj SAD Stabla narasti na više od 200 metara visok u divljini , ali teže doći samo oko 100 metara u uzgoju . Noble jele ima 1-inčni - dugo , duboko žljebljene i uspravno igle . Iglice su tamno , plavo - zelene boje sa srebrno - bijeli cast . Mlada stabla su u obliku čunja . Posađeno u atraktivnoj kontejner , plemenita jela jeizvrsno žive božićno drvce . Ispružen oblik - Abies procera ' Glauca Prostrata ' - raste samo 2 metra i širok oko 6 metara , te je lakše sadrže u loncu . Noble jele raste dobro na US Department of Agriculture Plant srčanost zonama 5 do 9.Things što vam je potrebno
kontejneru Screenshot potting mix
gnojiva Screenshot Mulch
sprej Mister
Show Više Upute Screenshot
1

presaditi gorostasna jela iz svoje izvorne posude u posudu barem jednako velik u vrtić kontejner . Veći spremnik je bolje , jer plemenite jele rastu brzo - 2-3 metara godišnje . Koristite novu posudu koja ima dosta rupa u dnu za dobru drenažu . Okružuju stabla korijen loptu u svom novom spremniku s bogatim , blago kiselom potting mix .
2

Vodabiljka temeljito i širiti sloj organskog ili ukrasne malča na vrhu tla za očuvanje vlage . Organski malč dodaje male količine hranjivih tvari u tlu , kao što se raspada .
3

Posudu u zgodnih , najsvjetlija točka možete pronaći da li rastu stabla u zatvorenom prostoru ili na otvorenom spremniku ili plantaže . Noble jele kao puno svjetla , ali ne mare za prekomjernu toplinu .
4

Držiteuzgoj vlažna , ali ne i mokra . Noble jele su osjetljivi na trulež korijena , ako oni stoje na zemlji koja je previše vlažno . Koristite sprej gospon se magla stabla lišće povremeno u zatvorenom prostoru , osobito u suhim uvjetima.
5

Nanesite opće namjene gnojivo ili gnojivo formuliranu za zimzelenog drveća . Hranjenje stablo u proljeće i slijedite upute na oznaku za pravilnu dozama.

Orašasti plodovi koji rastu na drveću prekriven trnjem

šume i polja su ugodna mjesta za uzeti duge šetnje . Ljut - eyed promatrač pronalazi mnoge različite vrste drveća , neke s cvijećem ili voća . Povremeno ,stablo koje nosi matica pokrivene trnjem pojavljuje na čistini . To može izgledati neobično , ak

Více >