Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> stabla >> Content

Polu - Patuljak Orange Tree neće rasti

Svježe naranče, prštala okusa donio svježi doručak stol , započetidan pravo . Patuljak i polu - patuljak naranči su dostupni u mnogo istih sorti kao pune veličine naranče , mandarine iz Valencije do pupka , a ova stabla se suočavaju s istim izazovima u uvjetima uzgoja su redovite naranača . Raznolikost

polu - patuljak stablo može dosegla zrelost , ako je između 9 i 12 metara visok . Ako je toslučaj , to neće rasti bilo jači . U punoj veličini Orange Tree scions -odvojak dijelu debla - su cijepljena na patuljka prtljažniku ili podloge . To bi mogao biti vaš polu - patuljak stablo samo je završio raste .

Sun

agruma , i polu - patuljak naranči nisu iznimka , potrebno punom suncu. Akostablo je na mjestu gdje ga prima manje od šest sati sunca dnevno , njegov rast će znatno usporiti . Akonarančasta stabla se u sjeni viših stabala , orezati natrag viših stabala izložiti naranče stablo . Kako se mijenjaju godišnja doba , pobrinite se da vaše stabla mjesto i dalje prima punu sunce. Mjesto u punom suncu usred ljeta može biti u hladu veći dio dana u ostalim razdobljima godine .
Voda

Nedostatak vode zabranjuje rast . Stablo se može primati dovoljno da bi se na dnevni , ali ne dovoljno da bi se uspješno . Previše vode utapa korijene , koji sputava stablo . Naranči treba zalijevati duboko jednom tjedno tijekom vrućih ljetnih mjeseci . Voda s crijevom stavljen u bazenu oko stabla , tako da jeumivaonik pun je za najmanje jedan sat i tlo je mokro do dubine od 3 noge . Izrežite zalijevanje se svaka dva tjedna u rame sezona .
Root Bound

Ako vaš naranče stablo raste u kontejner ili u pustinji Southwest , to može biti korijen dužan . U pustinji ,tlo ima tvrdi sloj Caliche - kalcij karbonat - 1-3 metara ispod tla . Caliche sprječava pravilnu odvodnju i čuva Korijeni stabla od širenja . U posudu ,lonac ima korijene u provjeri istablo raste polako , ako uopće . ( To je slična tehnici uzgoja bonsai biljke . )
Gnojiva i Nutrijenti

Nutritijent siromašni tla utječe na rast biljaka . Nedostatak željeza u tlu , odnosno tla koja je stalno vlažna , što sprečava biljka korijene iz apsorpciju željeza , rezultate u kloroze . Lišće požutjeti , a vene ostati zelena . Novi rast je više pogođeni od starog rasta . Na krajutree prestaje rasti . Dodaj željeza kclatom za rješavanje ovog problema . Nedostatak dušika uzrokuje opću žutilo lišća . Novi rast postaje sve manji i manji . Dodaj gnojivo visoko u dušik . Testirajte svoje tlo s kit i dodati izmjene tla ako je potrebno . Ako ne želite testirati , nazovite svog Agricultural University proširenje i pitati ono što bi trebalo dodati .
Bolesti i štetnika

Leaf rudari tunel u lišću polu - patuljak narančasta stabla . Na kraju lišće sklupčati i otpasti . Astra požuti šire cvrčaka uzrokovati naranče biti vlaknasti nego sočna . Broj štetnika i bolesti utječu na polu - patuljak naranača . Pregledajte biljku . Ako ne znate što je uzrok problema , opisati simptome na lokalnoj biljnoj vrtić , ili isječak off podružnicu i spusti je vrtić za preporuke liječenja .
< Br >
od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/trees/1016114381.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.