Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> stabla >> Content

Potrebe na Oleander Tree

Oleander je upadljiv , tropskog cvijeća i zgodan, swordlike lišće bibiljkaatraktivan izbor za vrtlara u toplim klimama . Oleander biljka raste kao ni kompaktni grm ili manje drvo . Oleander ostane zdravo i izgleda najbolje kad dobije dovoljno gnojiva i redovito obrezivanje . Kao i kod svake biljke , oleandri također trebaju odgovarajuću vodu i svjetlo da bi se uspješno . Sunce i toplina

oleandri potrebno puno sunca proizvoditi obilje veselih , šarenog cvijeća . Bez dovoljno svjetla , cvijeće uvenuti ili ne može razvijati na sve . Ako ste započeli Oleander u hladu i pripremaju ga presaditi , dobitibiljka koristi jakog svjetla tako da je postavljanje izvan 45 minuta dnevno za jedan tjedan . Stavljajući u punom suncu odmah može šokirati biljku ako je prethodno narasla u hladu . Oleandri također trebaju toplinu napredovati ; oni su najbolji u US Department of Agriculture srčanost zone 8 do 10 .

zalijevanje

Zreli oleandri su prilično otporne na sušu , ali oni rade najbolje kada ju redovito zalijevati . Ako ne zali za vrijeme suše ,oleandar prestaje gasi cvijeće i ne može rasti na sve . Osigurati do 2 cm vode tjedno , ako ne kiši tijekom tjedna , pogotovo tijekom vrućeg ljeta . Ako bi se Oleander u kontejner , to treba još više vode . Postavite posudu u ladicu vodom u vrućim ljetnim danima u susret biljka je potreba za vodom .
Obrezivanje

Obrezivanje svoj ​​Oleander vam omogućuje da kontrolirate svoj ​​oblik , a također traži biljku da raste nove grane i cvijeće . Ako želite orezati svoj ​​oleander, odsječen grane na biljke list čvorova početkom ili krajem jeseni . Rejuvenation rezidbe , koja se javlja tijekom razdoblja od tri godine , je još jedna mogućnost . Za ovu metodu , smanjiti samo dio biljke stare grane svake godine , umjesto da ih rezanjem sve odjednom . To je puno manje stresno za oleandra .
Gnojiva i Nutrijenti

Zreli oleandri , ako se sadi u svom dvorištu , obično ne trebaju dodatni gnojivo . To je osobito vrijedi ako se primjenjuju gnojiva na svoj travnjak , budući oleandri će izvući hranjive tvari iz tog izvora . Ako ne oploditi travnjak i želite osigurati dopunsku prehranu za oleandra , koristite jednu primjenu gnojiva u proljeće i jesen . Vaš oleander će također trebati gnojivo ako ga rastu u kontejner .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/trees/1016114477.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.