Što je krivo kadPlant počne šepati

? Gledajući meka biljke u vašem vrtu gredica ili ne donijeti vam osjećaj za postignuće što ste htjeli kad ste proveli to vrijeme i trud dizajniranju svoje dvorište i uređenje biljke . To je vjerojatno vaše biljke samo treba više vode , ali postoji nekoliko razloga zašto je svoje usjeve ili ukrasne biljke ne bi mogli biti u potrazi sretan kao što biste željeli . Voda

Biljke je potrebno puno vode da ostanu zdravi . Imaju krvožilni sustav , sličan ljudskom cirkulacijskog sustava , koji omogućava vodu putovati iz korijena krozstabljike i lišća i cvjeta . Kadsustav je puna vlage ,stabljike i lišća ostati krut. Kadabiljka ne dobiva dovoljno vode ,stabljike i lišće početi padati i tražiti šepati . Overwatering , međutim , također može biti problem . To izgladnjuje korijene potrebnim kisikom ispunjavanjem sve praznine u tlu oko korijena tebiljke ne mogu učinkovito funkcionirati . To se također može napravitibiljka izgleda mlohavo . Ako je tlo osjeća suho oko inča ispod površine , to je vjerojatno trebate vodom . Akogornji sloj je mokar ili vlažan , ti si zalijevanje previše .

Svjetlo

Biljke trebaju pravu količinu svjetlosti za fotosintezu , koji pretvara svjetlost u potrebnim hranjivim tvarima . Kada vaše biljke ne dobivaju dovoljno svjetla , oni su gladni i često izgledaju mlitavo . To je posebnoproblem u toplom vremenu - biljke koje nisu namijenjene za puni sunca može dehidrirati vrlo brzo , kada je temperatura zagrijava . Najbolja obrana za ovaj problem jedobar napad ; odrediti koje biljke trebaju puno sunca , djelomični sunce ili hlad , i posaditi na pravim mjestima u početku. U protivnom , morat ćete iskopati biljke pate od pogrešnog količini svjetla i preseliti ih u svom vrtu .
Root - Bound

Kada koristiti posude kao dio svoje otvorenom krajobraznog dizajna , postojimogućnost da vaše biljke može postati root uvezu . To se događa kada jepot je premala za veličinu korijena loptu . Korijeni su dizajnirani kako bi proširila i dolje ponuditi podršku za biljke , kao i pronaći najbolje hranjive tvari u tlu . Posude koje su premale jer su korijeni uvijati oko jedni druge i zauzeti previše prostora u lonac , istisnuo neki od tla i držeći neki korijen površine od dodiruje tlo . Bez odgovarajuće količine hranjivih tvari , vaše biljke mogu patiti od usporava rast ili su mogli pogledati šepati i uvenuo . Izvadite korijen vezan biljke iz svojih lonaca i stavite ih u većim posudama kako bi ih vratili na zdravlje .

Štetočine i bolesti

Štetočine i bolesti ponekad teško dijagnosticirati dok primijetite li simptome u svojim postrojenjima kao što su meka listova i cvjetova . Provjerite lišće , osobito undersides , za znakove štetnika . Štetočine poput lisne uši i pauk novčića piti sok od biljke lišće , to kratkotrajna vlage i hranjivih tvari . To na kraju uzrokuje lišće izgledati mlitavo . Nekoliko vrsta gljiva , kao što su Fusarium i Verticillium , također uzrokuju lišće izgledati mlitavo i na kraju volja . Prskanje lišća vodom može pomoći ukloniti štetočine , iako ste možda morati koristiti insekticida sapun ili miticid ukloniti problem . Fungicidi može pomoći s problemima bolesti , ali izgleda za one posebno formulirana za borbu protiv gljivica smatrate da je napao svoju tvornicu .

Kako se pripremiti za presađivanje

prvi put se pripremate stopiti vrh jedne biljke na dno drugog, ona se osjeća da ulazite u sci- fi svemir . No, iako je cijepljenje je novo za vas , to jeaseksualni način razmnožavanje bilja prakticira vrtlari stoljećima . Općenito dvije biljke korist

Více >