Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj povrća >> Content

Kad je kupus Zrela Dovoljno da Žetva

? Kupusa ( Brassica oleracea ) raste u super - sezone vrtovima , uspješan kao proljeće ili u jesen urod u većini područja . To je također ponekad raste kao zimsko povrće u blagim, mraza klime . Povrća proizvodi kompaktne glave lišća prikladne za svježe korištenje ili kuhanim jelima . Žetva u punoj zrelosti i branje glave ispravno osigurava najbolju kvalitetu , veličinu i okus . Žetva Prozor

količinu vremena koje je potrebno za kupus odraslim ovisi o sorti i vremenskim uvjetima . Kupus najbolje uspijeva kada su temperature iznad nule , ali ispod 80 stupnjeva celzijusa , iako to može tolerirati neke mraz . Zeleni i crveni kupus sorte zahtijevaju najmanje iznos od vrijeme do dospijeća , općenito razvija u punoj veličini glave u roku 70-75 dana transplantacije . Savoy vrste , koja značajka skupile , nadmetanje lišća , zahtijevati i do 88 dana do veličine pogodne za žetvu .
Dospijeće Znakovi

Iako možete početi ubirati svoj ​​kupus u bilo kojem trenutku nakon što su šefovi početi da se formira , najviše flavorful lišće i najveće glave zahtijevaju čeka do optimalne zrelosti . Veličina varira ovisno o sorti , ali najviše doći do 4-5 kg u težini i mjeri 5-6 inča. Glava postaje tvrtka i ne dati kad pritisnete na njega . Iako vanjski lišće na glavi može se rotor van ,unutarnja glava ostaje čvrsta i široka .
Harvest Metoda

Čelnici zahtijevaju rezanje čim su do dospijeća. Akokupus je blizu punoj veličini, a jaka kiša se očekuje , možda želite žetve rano . Jaka kiša može izazvati gotovo zrele kupus glave rastvaraju , što ih čini neprikladnim za pohranu . Kada rezanje kupus , koristiti oštar , čist nož . Izrežite kroz kljun ispod glave , tako da su omot lišće, ililabave vanjski lišće , ostaju netaknuti zaštititi glavu .
Storage

dugo skladištenje život zrelo kupus ovisi o metodi . Kupus trgovinama najbolje na temperaturama blizu 32 stupnjeva , ali iznad nule . To opada brzo , ako su uvjeti previše suha i postiže maksimalnu život za pohranu kada je vlažnost zraka blizu 95 posto . U najboljim uvjetima , kupus zadržava svoju kvalitetu tijekom tri do šest mjeseci. To samo pohranjuje i nebrušeni u hladnjaku dva do četiri tjedna. Voće koje proizvode plin etilen što su oni dozrijevaju , kao što su jabuke , smanjiti rok valjanosti kupusa .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-vegetables/1016025724.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.